Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Dralion

(divadelní záznam)
  • Kanada Cirque du Soleil : Dralion (více)
Dokumentární / Hudební / Rodinný / Poetický
Kanada / USA, 2001, 89 min

Obsahy(1)

To nejlepší z Východu a Západu na jednom jevišti. Strhující akrobatická show světoznámé kanadské zábavní společnosti. Představení Dralion je další z putovních show světoznámé společnosti Cirque du Soleil (Sluneční cirkus). Výraz Dralion je kombinací slov Dragon (drak) a Lion (lev) a symbolizuje setkání východní a západní kultury. Těžištěm představení jsou zde totiž především artistická čísla, typická pro tradiční čínský cirkus nebo předváděná asijskými akrobaty: tanec s bambusovými holemi, originální „balet" na skleněných žárovkách, žonglování nohama s čínskými slunečníky či vrcholné číslo – proskakování skrz různé sestavy kovových obručí. To vše je prokládáno avantgardními čísly, jakými se Cirque du Soleil proslavil, v tomto případě např. žonglérsko-akrobatickým číslem s použitím break-dance a moderního výrazového tance. Průvodci představením jsou „bohové" všech čtyř živlů: Azala (vzduch resp. vítr), Gaya (země), Océane (voda) a Yao (oheň). A objeví se i několik Dralionů...
Představení Dralion mělo premiéru v roce 1999, tradičně v domovském městě Slunečního cirkusu, kanadském Montrealu. Po letech úspěšného předvádění pod velkým šapitó se od roku 2010 hraje ve verzi pro kamenné arény. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

kishi_SO 

všechny recenze uživatele

umenie akrobacie cinskych artistov je pravdu povediac mimo mojho chapania. Ako je mozne skakat cez obruce hlavou hore, dole, na bok, za zadkom? :D Podla mna slabsie vystupenie v porovnani s Alegriou. Hudba sa mi moc nepacila, ale za to medzi vystupenia klaunov pobavili snad viac ako samotne vystupenie. Za posledne vystupenie parodujuce hlavny program 5*. Celkovo 4* ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na ČT2 v sobotu večer, v neděli pustil rodině a v pondělí na velikonoce opět na ČT. Třikrát nepopsatelný zážitek, poprvé jsem byl úplně konsternován tou nádherou a neskutečnými výkony. Ta show je nepochopitelně dokonalá. Skloubení zpěvu, artistických lahůdek a dokonalého vizuálna a obrovským tempem v tomto případě nemá chybu. 100% ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Neznášam cirkusy ! Smrdí tam, producírujú sa tam lenivé zvery, ktoré s divočinou nemajú nič spoločné, artistov cítiť za pivom a potom a pod šapitó je neznesiteľný puch .... To všetko nemám rád na cirkusoch.... Le Cirque de Soleil je však niečo iné .... Nádherná hudobná produkcia podčiarknurá svetelnými efektami robí pozadie pre artistické čísla umelcov. Je to balet, symfonická hudba a pantomíma dokopy. Je to vizuálna báseň .... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že práve Dralion som videl ako prvý. Odvtedy som skúsil ešte zo 2-3 Soleil predstavenia a už to nebolo ono... Pohlcujúce, definitívne. Total roller coaster, než sa otrasiete z jedného vystúpenia (žonglér!), už do vás búši ďalšie (čínske akrobatky) a keď už to vyzerá že fajn, pauza, tak sa nestíhate diviť, koľko vtipu sa dá vtesnať do napohľad nenápadného klaunovského čísla a ako ho jeho protagonisti dokážu vygradovať (čo vygradovať, vypointovať!). Podčiarknuté, sčítané - cirkusový zázrak, plný mágie! Neváhajte (alebo radšej váhajte a najprv skúste niečo iné z nepochybne kvalitných shows Cirque du Soleil, aby ste nedopadli ako ja...). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Božstva" čtyř elementů a z nich vycházející nespočet kultur naší planety v prezentaci Cirque Du Soleil. Z hlediska "filmového záznamu a jeho režie" jsem trochu na rozpacích, a mám za to, že špičkové a novátorské výstupy obdivuhodného quebeckého souboru by si zasloužily trochu technicky propracovanější prezentaci obrazového záznamu než nevyhnutelně občas mimo to nejdůležitější byvší záběry s občasnou silně rušivou zpomalovačkou, bez které bychom si některých obvzláště náročných prvků nemuseli pořádně všimnout. Ale co se týká obsahu, je Dralion tradičně technicky dokonalá plejáda jevištních mistrů svého oboru, propojená tentokrát lehce mystickou linkou, a prokládaná skvělými hudebními klauniádami, které se tradičně zvrhnou v ukázku velkého cirkusového kumštu - a na závěr v parodii všeho, co bylo v předcházejícím programu k vidění. Nejlepším číslem pro mě je sólo žongléra kombinujícího "normální" žonglování s moderním výrazovým tancem. Naživo to musí být neskutečné... na obrazovce díky těm režijním nedotaženostem to zkrátka není ono. Ani Yoko. 80% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama