Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Varekai

(divadelní záznam)
  • Kanada Cirque du Soleil : Varekai
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Hudební / Rodinný / Fantasy
Kanada, 2003, 120 (90) min

Obsahy(1)

Vítejte v pralese na úpatí sopky, v hájemství prapodivných kouzelných bytostí, ve světě splněných snů. Strhující akrobatická show světoznámé kanadské zábavní společnosti. Hluboko v pralese, na úpatí sopky, žijí prapodivná zvířecí stvoření. Jejich světu vládne přísný Průvodce (The Guide), starý moudrý muž, jehož úkolem je dohlížet na všechny změny, které se tu stanou. Svéráznou postavou je bláznivý geniální vynálezce Nebesář (Skywatcher), který kromě vymýšlení bizarních strojů dovede naslouchat a rozumět i těm nejpodivnějším zvukům. Do tohoto světa se jednoho dne z nebe zřítí mladý Ikarus. Ten se pokouší opět alespoň postavit na nohy. Mezitím se sblíží s krásnou hmyzí Snoubenkou (The Betrothed). Jejich vzájemná láska pak způsobí její proměnu...
Takový je rámcový děj další z velkolepých artistických show kanadské zábavné společnosti Cirque du Soleil (Sluneční cirkus), která si odbyla premiéru ve Velkém šapitó v dubnu 2002, tradičně v kanadském Montrealu. Od té doby se odehrálo na 4000 představení, které vidělo více než 6 milionů diváků. Od roku 2013 přestalo Varekai působit pod Velkým šapitó a uvádí se v „mobilnější" verzi pro kamenné sportovní arény. – Název představení pochází z romského jazyka a znamená „kdekoliv". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Tady jsou všechna slova zbytečná, protože Varekai je výlet do světa, kde se slova rozplývají a zbývá jen úžas, dojetí a přesvědčení, že skutečně existuje něco, po čem všichni v skrytu duše toužíme, ale stále to nenacházíme... Update: Včera jsem viděl naživo ve Vídni. Některé věci horší než na DVD, ovšem většinu věcí vidět na vlastní oči je dechberoucí... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Opět nádhera. Většina čísel nebyla tak pompézních, spíš komorní, ale zato provedených s fantazií, lehkostí a grácií a hlubším podtextem. Prim tady hrají barvami hýřící kostýmy, takže postavičky jako by opravdu vylézaly z nějakého kouzelného pralesa. Jediné co mi trochu vadilo, byl kouzelník se svojí pomocnicí. Byli perfektní, zábavní, šlo jim to hezky, ale nepostřehla jsem, co dělají na úpatí sopky...prostě se mi tam nehodili. A vyřadila bych toho maníka, co tam lítal o berlích, nějak mi jeho číslo nepřišlo až tak dechberoucí, pardon, ale takhe by se dokázali párkrát zatočit na berlích i normální mladí kluci, přišlo mi to nadbytečné a čekala jsem od toho akrobata víc. Ale jinak všechno super. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cirque du Soleil je nezapomenutelný zážitek především naživo (i když tu a tam ne každé číslo vyjde na jedničku s hvězdičkou, viz nedávná představení v Praze), což ovšem neznamená, že by mě z tohoto představení posunujícího limity lidské ohebnosti i zručnosti a popírajícího veškeré fyzikální zákony, nepadala čelist a nebolel krk od neustálého kroucení hlavou nad vším tím „to není možné, to přeci nejde, ne to neudělá, ne to nemůže dát...“. Již samo o sobě by to stačilo na plný počet, ale ono to má navíc i dokonalou choreografii, skvostný hudební podkres a přímo vražedné tempo, které z Varekai dělá tu vůbec nejlepší možnou reklamu na nový cirkus. ()

lilyflower 

všechny recenze uživatele

Paradoxne Varekai v televíznom spracovaní bol o dosť lepší ako predstavenie v Bratislave. Ale stále to je kvalita Cirque du Soleil, ktora sa nezaprie. Úžasná hudba, scéna, kamera, strih a predovšetkým výkony artistov, ktorých by ste tam už hľadali márne (povinné ročné zmluvy). A príbeh, aj keď jednoduchý, ale je. A to oceňujem. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem byl před pár lety v O2 aréně a teda nestačil jsem otvírat pusu. To bylo naprosto úžasný! Vtipné scénky s těma zvukama, topka prostě. Do toho ještě naprosto neuvěřitelné kousky, kde stačí 1 malá chybička v pohybu nebo v technice a jde o život. K tomu všemu je tam v pozadí živý orchestr a do toho zpívá ještě nějaká žena a prochází se po pódiu nebo leze až na vrchol vší techniky ke stropu. Já nejsem fanda cirgusů, ale tohle mi docela otevřelo oči, že je i jiný styl cirgusů a tenhle rozhodně patří k naprosté špičce světa. Zajímavé je, že to vlastně není ani film, ale jen představení "nového" cirgusu. Ovšem být na tom osobně je rozhodně zážitek na celý život a to nikdy nenahradí jen puštěný záznam doma na gauči. Za tohle stojí opravdu zaplatit. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama