Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (715)

Matty 

všechny recenze uživatele

Skupinka lidí se ne náhodou octne v opuštěném motelu, aby byla následně nepříliš originálně vyvražďována. Jenže pak nastane „keysersoze time“ neboli odhalování pointy. Identita sem, identita tam, logika bůhvíkde. Dvojí hru s časovými i duševními rovinami bych ještě byl ochoten filmu odpustit, pokud by při všem tom zmateném vysvětlování nebylo pozapomenuto na inteligenci divákovu, která mu umožňuje dát si dohromady pět a pět a tudíž odhalit neprozíravost scénáristovu. Identita je hloupé béčko, jehož béčkovitost jenom umocňují herci, které nelze jedním slovem charakterizovat jinak než jako nevýrazné. 40% Zajímavé komentáře: Tosim, Honza dAve, Zombo, Raaavenek ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zpustlý motel. Nevadská poušť. Permanentní déšť jako z apokalyptického Sedm. Přístřeší zde nalezne po (přiznejme si) naivních peripetiích deset rozdílných lidí (a jeden podivínský správce motelu), střežících svá tajemství. Jakmile ale začnou postupně umírat, úlevu před vtíravými kapkami deště vystřídá strach. Žánrově zručný James Mangold (psychologické drama Narušení, životopisný Walk the Line, romantický Kate a Leopold) rozehrává zajímavou hru, ve které nikdo není úplně bez viny a takřka u každého se zasekneme s myšlenkou, co kdyby to byl právě on. V bubnu pračky se totiž točí useknutá hlava televizní herečky a na další mordy se tu nebude čekat dlouho. Nestandardní vyprávění v multižánrovém balení (detektivka, thriller, psychologické drama, horor) navíc vyzdvihuje slušná plejáda herců, pokud tedy ještě žijí. Ono schované závěrečné eso už může předešlý dojem nepříjemně pošlapat!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát sa budete báť, ale akonáhle na to budete pozerať po niekoľkýkrát, príde vám to ako normálny film. Vo filme hrá množstvo dobrých hercov, ktorí snímku podržali. John Cusack a Ray Liotta bol doslova úžasní. Film u ktorého naozaj neviete, kto nakoniec urobil všetky tie vraždy čo sa v ňom odohrali, je to tiež dosť záhadné a dejovo výborné. Filmári mali dobrý nápad a neváhali ho využiť, samozrejme, že vrah sa nakoniec ukáže a že to bude prekvapenie zistíte aj sami. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Do dneška jsem konec plně nepochopil a to jsem to viděl třikrát a dostal jsem odborný výklad! Ale to co konci předcházelo je tak skvělý thriller s krájitelnou atmosférou, že mi to ani moc nevadí!...Bože, teď si připadám jako ti idiotští lynchovci a bergmanovci, kteří píšou perly typu: Sice naprosto nechápu co se tam dělo a proč, ale je to jasných pět hvězdiček! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vážně dobrý , dlouho mě žádný horor tak nezaujal , jen ten věčný déšť mi lezl na nervy. První půlhodina byla skvělá - vzájemné propojení osudu všech těch lidí a pak už jen čekat , kdo je na řadě. Závěr mě nakonec překvapil ( i když už jsem tam někde ke konci tušila ) . John Cusack byl výborný , myslím , že špatně jsem ho hrát ještě neviděla. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Několik filmových kritiků si všimlo podobnosti Identity s fiktivním filmem "The 3", o němž se mluvilo v Adaptaci. (HappySmile)
  • Celá jména postav z hotelu zní: Edward "Ed" Dakota, Samuel Rhodes, Paris Nevada, George York, Alice York, Timmy York, Larry Washington, Caroline Suzanne, Virginia "Ginny" Isiana, Lou Isiana a Robert Maine. (HappySmile)
  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama