Reklama

Reklama

Zabiják z Bangkoku

  • Česko Sniper z Bangkoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příbeh hluchoněmého rváče a jeho partnera z Bankoku. Jednoho dne dostanou nový úkol týkající se čistek v podsvětí. Hlavný hrdina se seznamuje s milující ženou a začíná pochybovat o správnosti svých činů. Právě ten pocit však v jeho profesi znamená největšího nepřítele. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, čekal jsem, že film bude o sniperech a ono hlavní hrdina za celý film držel v ruce sniper pouze jednou a ještě k tomu je hluchoněmý, což mi velmi vadí, když hlavní hrdina (gangster) za celý film nemůže splodit žádnou hlášku. Romantická vložka mi taktéž velmi vadila, ubíralo to na tempu ( Zbytečné mínusy) naopak překvapí poměrně zdařilý vizuál vzhledem k stáří filmu a slušné krvavé finále, ale více než na 3 to nestačí. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

2008: Pangové natočili jeden z nejhorších akčních filmů, který je nudnější než norská rodinná dramata a Nicolas Cage v něm žere listí, hladí slony a randí s hluchoněmou lékarnicí. 1999: Pangové natočili téměř geniální akční film, v němž se dobře spojily nízké náklady s umem nadějných režisérů, kteří měli hromadu nápadů a nebáli se je použít. Bangkok Dangerous je víc než líbivý akční film syrové osobní drama, u něhož jde především o skvěle napsané postavy a tepve až poté o minimalistické, ale přesto působivé (a hlavně originálně natočené) přestřelky. Nechápu, z jakého důvodu Pangové během devíti let zblbli a famózně sepsaný příběh překopali do "béčkového" paskvilu bez hlavy a paty, za který si stejně zaslouží akorát pár facek. Především pak za přepsání stoprocentně funkčních a hlavně nejvýraznějších scén originálu, u něhož vůbec nevadí, že je téměř bez dialogů. Akorát se tím potvrzují jeho kvality. Vyprávět bezeslov, pouze za pomoci hudby a zvuků, to je pravé umění. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tímto se Thajsko docela ve své době asi vytáhlo... Nejde o nějakou rádoby "martail arts instruktáž", které natáčí dnes, ale klasickou "woo-ovskou" střílečku. Jednoduchý děj, nájemní vrazi, mafiáni, jedni se mstí druhým, do toho hlavní hrdina, který je ze všech nejschopnější, jeho msta za zabité přátele ve finále a ani nevím proč malá love story s jednou dívkou. Ono ten film není ani tak o akci, ale úžasné atmosféře, kde tvůrci evidentně čerpali z hongkongských filmů. Zejména hra s barvami modrá-rudá jsou pro Hongkong naprosto typické. Celkově je však film velmi dobře technicky vytvořen a pojat. Hlavní scéna je zřejmě smrt kamarádky v rukou hlavního hrdiny a jeho flashback všech jeho skutků v minulosti a jejich následků ... úžasné. Remake s Nicolasem Cagem (2008) vznikl nevím proč a za jakým účelem, a i když se mi docela líbil, byla to už jen plochá akční střílečka, nic víc. Tohle má hloubku, atmosféru, určitý stupeň tajemna a zasněnosti. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já mám hlavně radost, že jsem přežil. A to ne proto, že je film o zabijákovi, ale protože ho natočili Šikmoočka. Kolem jejich filmů chodím stejně opatrně jako okolo asijské kuchyně, takže bych prosil aspoň malou pochvalu, že jsem si dobrovolně naservíroval thajský krvavý nářez. Spotřeba rajského protlaku vážně ohromující, tolik jsem ho nevyplácal ani na koleji do týdenního přídělu špaget. Co mi ale chybělo, tak vcítění do hlavního hrdiny, to je totiž klíč k úspěchu každého filmu. Tady mně klíčenku neustále někdo schovával, čili skrz kukátko to máme "jen" za tři. Sednout. (Challenge Tour 2015, film č.27) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thajských filmů a spolu s Okem pangovský filmový vrchol. Možná díky relativním režisérským začátkům je jejich první společný film tak syrový a na několika místech skrz naskrz prodchnut zvláštní podmanivou atmosférou. Především to platí o zde několikrát chváleném zakončení. Hluchoněmý zabiják k až psychedelickému videoklipovému stylu ideálně pasuje. Toto kombo dokáže vzbudit dojem, že thajský snímek nepostrádá hlubokou myšlenku. Těžko říct... Každopádně se Pangové budou muset v Americe při natáčení anglicky mluveného remaku setsakra snažit, aby se vlastnímu fascinujícímu originálu za levný peníz byť jen přiblížili na pár palců. Dvakrát nevstoupíš do téže řeky - tenhle počin půjde v amerických podmínkách hodně těžko zopakovat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Thajsku v lokalitách Bangkok a Pattaya. (GASTON73)

Reklama

Reklama