Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Pro mě je série Roróni Kenšin naprosto jedinečná a dokonalá série nejlepších samurajských soubojů. Skvělé, řekl bych až dokonalé kenjutsu, nádherný příběh, ať už jako celek, nebo co se emocí a lásky týče. Prostě .... Celkově tuhle sérii xx filmů, co v průběhu x let vyšly hodnotím 100%, protože je to jako celek dokonalé. Tento film nám ukázal něco málo (trošku víc) z historie a toho, jak to celé vlastně začalo. 85% ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Poslední Kenshin si poprvé (a pravděpodobně naposledy) musí prožít svůj největší úkrok, kterého se dopustil. Ohtomo natočil úplně jiný film, než jaký byl Kenshinový standard a namísto akce se soustředí na etapu života tohoto mladého zabijáka. Co o to, vizuál je pořád nádherný, herci přesní a hudba podmanivá, ale nemohu se zbavit pocitu, že poslední Ruroni Kenshin je slepou uličkou do jinak svěží akční série. Dělá sice z Kenshina víc člověka, než jen chodící stroj na zabíjení, ale namísto nového a svěžího příběhu rozvýjí flashback ze čtvrtého dílu, který dle mého řekl vše podstatné a žádné doplnění nepotřeboval. Kenshina mám jako sérii rád, protože nabízí kvalitní řemeslo, ale čeho je moc, toho je příliš a bez dalšího dílu už se mile rád obejdu. PS: Rozhodnutí prequelu také není nejštastnější. Nejen, že film občas kombinuje flashbacky z předchozích dílů (točené 2014, takže je stárnutí herců patrné), ale například do hry (nutno říct bezdůvodně) hodí postavu, která působí víc staře, než v předchozím (4 díle), který se odehrává několik desítek let poté. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Všechny střípky příběhu potulného samuraje jsou úhledně poskládány a já musím přiznat, že bych si jich nechala naservírovat klidně i víc a ráda.. Kasumi Arimura je okouzlující bytost a v roli Tomoe byla nádherná, její něžný půvab a křehká krása zapůsobila i na mne.. Takeru Sató to zvládl tentokrát úplně s přehledem a i toho podmanivého úsměvu a jiskřiček v očích jsem se dočkala, sice jen na krátkou chvilku, ale dočkala.. Jinak to tedy byla krvavá řežba od začátku do konce.. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa film stratil náboj už len tým, že o všetkom vieme a predošlé filmy všetko detailne ukázali. ALE - skvelá choreografia súbojov vďaka Battosaiovému začiatku tentokrát plná krvi a odseknutých končatín. ALE 2 - finále bez poriadneho protivníka, napätia a tým pádom poriadnej akcie. Nechcem napísať, že je výsledok zbytočný film ALE 3 - ak ste nováčikovia tejto série a začnete práve týmto dielom, tak určite dáte o minimálne jednu hviezdičku viac, a čaká vás neskutočne skvelá filmová séria, ktorá bude patriť medzi tie najlepšie adaptácie anime všetkých čias! ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama