Reklama

Reklama

Jeho temné esence - Série 1 (2019) (série)


The Daemon-Cages (S01E06)

(epizoda)
  • USA The Daemon-Cages
Trailer

VOD (1)

Lyra se dozvídá hrůznou pravdu o aktivitách Vrahounů na severu. Musí vynaložit veškeré úsilí k tomu, aby osvobodila všechny kolem sebe a vyhnula se tak strašlivému osudu. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super epizóda s veľkou dávkou napätia, ktoré sa pomaly (ale citeľne) stupňuje, až vygraduje nedobre zvládnutým bojom, ktorý nám bol dlho sľubovaný. Vo filmovom spracovaní bola bitka o Bolvangar oveľa lepšie spracovaná. Asi je to tým, že film mal vyšší rozpočet, preto to mohlo mať väčšiu dávku epickosti, akčnosti a dlhšiu stopáž. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Po šlabší minulé epizodě tu máme pro změnu tu suverénně nejlepší. Ruth Wilson je snad ještě děsivější Miss. Coulter než v knížce. Fakt při tý scéně, jak tam řve, sem z ní měl normálně hrůzu. Jinak vizuálně se mi Bolvangar velmi líbil, bylo to až pozoruhodně blízko, tomu jak jsem si to představoval. Scéna, kdy šli Lyře uříznout Pantalaimona byla natočená opravdu výborně, což se vlastně dá říct o celý týhle epizodě. 94% ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa aspoň jeden diel vyrovnal po emocionálnej a filozofickej stránke filmu. Ba v niektorých momentoch ho prekonal. Mrzí ma ten vizuál ako z Príbehu služobníčky a ani DK v hlavnej úlohe mi stále nepasuje. Isté však je, že ide o doteraz najlepšiu časť seriálu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najdepresívnejšia a najtemnejšia epizóda prvej série, emócie tu sú taktiež žmýkané čo sa dá. Ocitáme sa po väčšinu času v chladných a neprehľadných chodbách laboratórií a tu ide doslova o život. Nepôsobí to sterilne, ako vo filme, ale skôr špinavo a je to tak lepšie. O život ide ale aj v exteriéroch, ako ukáže akési dvojité finále celej časti. Poteší aj vzájomná konfrontácia matky a dcéry. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Hrát tak odpornou, psychopatickou zrůdu jako je role Ruth Wilson, to chce teda žaludek. Odporná odporňačka, tedy záporňačka v jejím podání naprosto nechutná. Zajímavé a hrůzostrašné téma psychopatických a narcissitických matek, a utrpení, které svou psychyckou poruchou, sobeckostí, bezednou prázdnotou své černé, nenasytitelné, sebenenávistné duše způsobují všem okolo, včetně vlastních dětí! Geniální epizoda! Ano i ženy a matky, archetypy dobra, láskyplné péče, zrození nového života a bezpodmínečné podpory a lásky, jsou někdy defektní psychopatické zrůdy, ne jen muži!!! Tento díl jsem si užil jako 10 letý kluk, našponován suspensem, a vyburcován do extáze při vzpouře dětí a setkání s Gyptians a jejich pomocníky, kteří jim následně v bitvě pomohli přemoci zloduchy v Bolvangaru, tedy koncentračním táboře na odsekávání daemonů od nebohých, bezbranných dětí! Skvěle napsáno, zrežírováno a v tak dokonale vytuněném tempu, že se napětí a zlověstné očekávání střídá s nádhernou akcí a katarzí v naprosto symbiotické souhře, kdy vás děj opravdu naprosto vcucne a pohltí, že nevnímáte absolutně své okolí! Za zmínku nepochybně stojí i dokonalá hudba od Lorne Balfe, který zkomponoval show tune mimo jiné i pro Mission Impossible. Což se taky dozajista podepisuje pod mých dokonalých 100%!!! Zatím asi nej epizoda so far!!! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama