Reklama

Reklama

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

  • USA Gretel & Hansel
Trailer 2

VOD (1)

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (183)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já mám na tyhle horory založené hlavně na atmosféře slabost, i když se Gretel & Hansel zas tak nepovedlo. Ono je z toho znát, že se Perkins dost snažil, ale ta atmosféra na mě zapůsobila jen v některých scénách, celkově však ne. V první polovině to ještě docela šlape, jenže v druhé už to spíš nudí. Navíc se to chvílemi nevyhnulo směšnosti, přece jenom, natočit Jeníčka a Mařenku jako seriózní horor s psycho atmosférou, to je hodně velké sousto. Kameru a zvuk to má ale naprosto perfektní, u hudby to sice občas skřípe, ale taky ušla, takže tady je všechno ok. Hlavní problém je ale v tom, že ta atmosféra se fakt nedrží celý film, nýbrž jen v některých scénách a proto ten film prostě nedokáže výrazně zapůsobit. A herecké výkony mohly být výraznější. Btw, nechápu, proč Mařenka vypadá jako lezba a co tam dělal ten černoch. Asi aby to bylo správně moderní. 3* ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivé, narativně prázdné. Co si budem, klasická pohádka o Jeníčkovi a Mařence svým obsahem přímo nabádá, aby ji někdo zadaptoval do nějaké dospělejší hororové podoby. A jelikož trailer vypadal docela slibně, dal jsem tomu, i navzdory dost negativních reakcí, přeci jenom šanci. A jestli filmu musím něco fakt pochválit, tak je to jeho vizuální stránka. Některé záběry jsou totiž fakt boží a... to je asi tak všechno dobré, co o snímku můžu říct. Nejenže to celé selhává jako horor (po první třetině ze mě zcela spadlo jakékoliv napětí a prostě jsem už jen tak čuměl), ale navíc to divákovi servíruje jakousi divnou a nezáživnou dějovou linku s extrémně uspěchaným a zmatečným závěrem, který do sebe překombinoval až příliš mnoho prvků z jiných hororovek. Mařenka s vrozenou telekinezí? Jako fakt? Trochu z toho čuchám pokus o vytvoření artového hororu, už jen vzhledem k tomu, že Mařenka nezavřela držku a často se ujímala role "moudrého" vypravěče, což samo o sobě bortilo zprvu vcelku slušně budovanou temnou atmosféru. Je ale pravda, že horory jsou v tomhle docela chudáci, protože jsou ze všech žánrů nejrozporuplnější, takže možná to na někoho působilo. Já jsem ale zatím jen nostalgicky vzpomínal na Maják. Lepší 2* ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Jako už jsem viděl několik verzí Jeníčka a Mařenky, ale tohle byla snad nejhorší to snad i to od Asylumu bylo lepší. Celý film se vyšťaví během 10 minut pak to můžete rovnou vypnout a o nic nepřijdete říkal jsem si nyní se to rozjede , ale místo toho následuje pasáž keců ve stylu jsi vyvolená můžeš se učit a být bůhví čím a bůhví kým následovaných vidinami mrtvých dětí do toho ještě hýbající se stromy a hýbající se palice a podobné sračky a hovna mluví se zde z hřiby z palicemi a bůhví čím ještě (Harry Potter hadra) . Jeníček je zde úplně do počtu navíc se chová jak idiot (výmluva, že je to dítě a asi nebude tak chytrý neobstojí a neberu ji) obě děcka jsou sympatické asi tak jak koronavirus v domově důchodců a ty zhruba 2 hororové scény mě z letargie nevytrhnou. 0 procent díky bohu, že to nakonec z kin stáhly než dat za to prachy to radši zajít do bordelu a koupit si jednookou a jednonohou kurvu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec, a rozprávke bolo koniec. Bratia Grimmovci sa musia z toho, ako podaktorí pseudo hororový nadšenci, zaobchádzajú z ich mystickými príbehmi, v hrobe obracať. "Hansel & Gretel: Witch Hunters" bola aspoň zábava. V tomto prípade sa tlačí na umeleckú nôtu, no jediné čo Perkins vyrobil, je elegantný rám na obraz. Všetko ostatné, ako obsah, no najmä forma spracovania, je vhodné akurát pre určitý okruh divákov, vyhľadávačov umenia, ktorí Vás po záverečných titulkách budú presviedčať, že to svetlo na konci tunela, nie je vlak, ale cesta do nebies. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo pekne. Ale to je asi tak všetko. Snaha o umeleckú verziu notoricky známej predlohy nevyšla, no snahu treba oceniť. Niektoré momenty sa po psychologickej stránke celkom vydarili, takže to až tak márne nie je. Záver však mohol toho ponúknuť viac, aj čo sa týka pointy. Priemer. 60/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama