Reklama

Reklama

Klíčová dírka pro zvědavou princeznu

(TV film)

Obsahy(1)

Pohádka o princezně, která pustila na svobodu zlého kouzelníka... Pro dnešní pravidelný čas Pohádky pro pamětníky jsme vybrali jednu vhodnou zvláště pro malé zlobivé holčičky. Vypráví se v ní o tom, co se stane, když je taková holčička poněkud rozpustilá a zvědavá. Tak jako princezna Vendulka (V. Renčová). Zajímá se o jedny zavřené dveře, ale tatínek král (J. Gruss) ani chůva (L. Havelková) jí nechtějí prozradit, co se za nimi skrývá. Ve snu si princeznička představuje, jak se za ty dveře, které tolik lákají její zvědavost, přece jen podívá… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Na rok 1970 mi přijdou kulisy i ztvárnění až moc jednoduché. Být to tok 1960, tak to asi beru. Herecky je to také spíš amatérské divadlo a Kostelka to sám nezachrání. Možná, že jako dítě v sedmdesátých letech bych to zkouknul rád, ale nikdy jsem to v těchto letech neviděl. Dnes už na to koukám očima dospělého a v roce 2022, takže se to hodně špatně hodnotí. Prostě poplatné své době, dnešní děti už tohle nevezmou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Taková trošku pohádková pitomost, která sice na děti může působit trochu poučně, ale jinak dnes už nezaujme asi nikoho. Otázkou, zda zaujala tehdejší dítko. Je faktem, že na této pohádce snadno dítěti vysvětlíte, co se může stát, když lezou kam nemají. Na straně druhé se děj odehrává opět v jednoduchých kulisách, kdy ani postavy toho nemají moc co říct. A závěrečná pointa je, že se to vše princezničce zdálo. Vymyslet něco složitějšího by asi bolelo. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Další z jednoduchých pohádek pro nejmenší. Bohužel, podle mého to asi děti moc nezaujalo. Mne také ne, takže dávám jen dvacet právě za tu jednoduchost a řekl bych amatérské herce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zvědavost na sedmero západů nezamknete, pane králi !!" Naprosto pomýlená moralita a infantilní přehrávačka Koutné a Ochové, když zajímavější než celá ta inscenace v pohádkových kulisách je příběh právě scenáristky Scheily Och.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama