Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Značně zapeklité sci-fi příběhy patří vůbec k tomu nejoblíbenějšímu, co mi filmy můžou nabídnout. Musí se ovšem povést a to se o tomto kousku zase tak moc říct nedá. Paycheck má vcelku zajímavou a lákavou strukturu, hlavní hrdina pořádně neví, která bije a vše je postupně odhalováno. Film působí zajímavě, bohužel v celkovém vyznění to prostě není ono. Není to prostě tak dobře zpracovaný, aby to člověka semlelo, jako jiné, povedenější akční scifárny. Z mého pohledu se jedná pouze o průměrné sci-fi se solidním příběhem, který bohužel není takový, aby dokázal diváka více vtáhnout do děje. Já musím k mínusům navíc zařadit ještě herecké obsazení, protože jak Ben, tak Uma nejsou zrovna mými oblíbenci, spíše naopak. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Main title - John Powell ,2. 20 items ,3. Wolfe pack ,4. Crystal balls ,5. Mirror message ,6. Imposter ,7. Hog chase, Part 1 ,8. Hog chase, Part 2 ,9. I don't remember ,10. Tomorrow's headlines ,11. Future tense ,12. Fait accompli ,13. The finger ,14. Rachel's party, ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co do kvality zpracování (režie, kamera) se filmu nedá upřít nic. Ale děj příliš pokulhává. Prostě a jednoduše honění se (už po x-té) za významem předmětu, který odkazuje na cosi v budoucnosti / minulosti ... je jako kolovrátek. Nehledě na to, že tyto hříčky s časem jsou typickým atributem Dickovského světa a jeho filmových adaptaci, byly už zpracovány mnohem lépe. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Akési mi to prišlo nemastné neslané. Predloha je určite dobrá od spisovateľa takých peciek ako napr. Blade Runner, Total Recall alebo Minority Report, ale ty herci alebo aspoň ich prevedenie mi tam nejako nesedelo. Pekné spracovanie, ale od majstra akčných filmov Johna Woo ma ani akcie nezdvíhali zo sedačky. Takto s toho ostal iba zaujímavý príbeh, ktorý proste nemá ten správny gradujúci šmrnc, pod ktorým sa podpisoval John Woo pravidelne. 70% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)
  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)

Reklama

Reklama