Reklama

Reklama

Síla psa

  • Velká Británie The Power of the Dog (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Charismatický, ale despotický majitel ranče se chová krutě k bratrovi, který si domů přivedl novou manželku a jejího synka. Jenže pak se stane něco nečekaného. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (326)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalé komorní drama v chladném podzimním prostředí, ve kterém se o pocitech takřka nemluví a mezi postavami pouze vřou, podpořené dramatickou, místama až thrilerovou hudbou. Jane Campion usedá zpátky za piáno a tentokrát obchází veškerá příběhová klišé, které diváka v průběhu sledování napadají. A opatrnou psychologickou studií postav vede snímek do uměleckého tvaru, který pokládá více otázek, než dává odpovědí. Zajímavé, osobité, festivalové. Ale nechalo mě to chladným. Cumberbatch brilantní. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

The Power of the Dog je náročným filmom, ktorý si bude rozumieť iba s trpezlivým divákom. Ponúka jazdu vo veľmi pomaly sa rozbiehajúcom vlaku, z ktorého budú postupne vystupovať zástupy pasažierov v podobe divákov otrávených z rozvláčneho tempa. Ja však rozhodne odporúčam kúpiť si lístok až do cieľovej stanice. Britský western, ktorý klame obalom a v skutočnosti je skôr komornou drámou, zachytáva široké spektrum tém. Za jeho najväčšiu výsadu považujem vysokú mieru nepredvídateľnosti, ktorá nás sprevádza celým dejom. Či už z hľadiska vývoja samotných postáv a rozvíjajúcich sa väzieb medzi nimi, tak aj v rovine vzťahu a sympatií, ktoré si k nim buduje časom zmätený divák. Režisérkine hrátky s nejednoznačnosťou nesmierne bavia, rovnako ako aj nepríjemná hutná atmosféra v zvláštnej (no fungujúcej) kombinácii s hmatateľnou elektrizujúcou sexualitou, ktorá na ranč dokázala preniknúť aj cez stádo kráv a litre páchnuceho chľastu. Hereckému obsadeniu niet čo vytknúť. Zoskupenie Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst a iba 25-ročný Kodi Smit-McPhee stvárňuje svoje emocionálne roztrieštené postavy na výbornú. Jane Campion výrazne vybáča zo zabehnutých žánrových kolají a ja len verím, že to Akadémia patrične ocení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Natočené to bolo celkom zručne, aj keď tie artové zábery a dlhšie sekvencie začali po čase nudiť. Ale to je asi tak všetko. Z postáv upútal jedine Benedict Cumberbatch, tie ostatné buď vyslovene nudili, alebo iritovali. Tiež nechápem ten popisok k filmu, hlavná postava rozhodne nebola žiaden krutý tyran, ale normálny chlapík, čo drie na ranči ako kôň. Normálny chlap. Aj to samotné finále ma iritovalo, rozuzlenie ako hrom, len čo pravda. Fakt nechápem, čo chcel tým autor povedať. Asi to, že mrzkejšie a tyranskejšie sú často vyziabnuté cintľavky, ktoré pustia do gatí, keď si pri nich niekto prdne. Vážne myšlienka ako hrom - Zlatú malinu tomu poetovi. 40/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V první půli Síla psa rozehrává velmi zajímavou a poutavou psychologickou hru ústředních postav, u nichž čekáte a přejete si, aby jejich frustrace uvnitř nich tiše vřely a nakonec razantně vybuchly na povrch. To se ale nestane, druhá půle to celé docela zahraje do kouta tak předvídatelným a nevzrušivým způsobem, že je vám až líto toho nadějného začátku. Benedict Cumberbatch mě každopádně poprvé přesvědčil, že je výborným hercem - jestli je jeden důvod, proč na tenhle film koukat, je to právě jeho výkon. Plus velmi působivá hudba. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Síla psa je poctivé slow burn drama, které prostřednictvím několika postav zvládne chytře i nenásilně vypovídat o širokém spektru témat. V kombinaci se skvělými herci a opojným vizuálem není pochyb o tom, že se jedná o jeden z filmů roku. Více zde. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (15)

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Ceny BAFTA 2022 - výsledky

Ceny BAFTA 2022 - výsledky

13.03.2022

Dnes večer proběhlo v londýnském Royal Albert Hall udílení prestižních cen Britské filmové a televizní akademie (BAFTA) za uplynulý rok 2021. Průvodkyní slavnostním večerem byla komička Rebel Wilson.… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama