Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (163)

kery- 

všechny recenze uživatele

Artová píčovina sázející spíše na monotónní formu, než na hodnotný obsah. Od začátku do konce je to výsměch, hra o čas (dát tomu délku filmu) a peníze (když tam dáme 2 známá jména né úplně drahých herců, tak z toho možná i něco kápne). Nebavilo a pěkně sralo. Sice se říká "sto lidí = sto chutí", nebo že bychom měli názory ostatních snad i respektovat, ale tohle hodnotit pozitivně může pouze nesvéprávný kokot, a to je prostě fakt. Je vidět, že zdejším uživatelům z té karantény už pěkně hrabe... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná to jinak působí na Sitges fesťáku s lidmi a sluníčku ve Spain a jinak v celonárodní karaneténě. Podle mě je dokonale ponurej karenťák přesně jak říká kolegyně dzeyna, kde mě zajímalo jak to celý bude, samozřejmě určitá míra neschopnosti porodit nějakou nápaditou pointu tu sice je, ale člověk si svou současnou samotu okořenil o samotu dalších dvou lidí a to není uplně špatný. Na celou vesnici jen dva lidi, to by měl Primule radost. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozjetý začátek okořeněný bizarním humorem a svižným úvodem do zápletky mě navnadil - jen jsem si říkal, aby to brzy nezabředlo v jedné a té samé poloze. A to se bohužel stalo. Scénář a jeho pointa by vydaly na půlhodinový krátkometrážní film, ale v 97 minutové verzi se vše velmi rychle začne opakovat a ke konci už mírně protivit. Ústřední mystérium je nahozené tak, aby se dalo jednoduchým způsobem cyklicky zakončit, ale nenechává divákům mnoho prostoru k přemýšlení a ani nenabízí silnější dějový moment, díky kterému by stálo za to si Vivarium pamatovat. [Sitges 2019] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, do čeho jdu a ani teď pořádně netuším, co jsem to vlastně odkoukala.. Jediné, co vím určitě, je to, že nejsem cílovka.. Hlavních postav je minimum, ovšem všechny (tři) jsou otravné.. Vzhledem k tomu, že mi bylo úplně fuk, jak to celé dopadne, hodnotím tak, jak hodnotím.. P.S. Kdybych si musela vybrat, s kým pobudu v zeleném domě číslo 9, byl by to nejspíš ten chlapeček, takovej roztomiloučkej mazlíček.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Oskarovou nálož asi nikdo nečekal, stejně tak jako nečekal asi objektivně "dobrý film" a všichni jsme si Vivárium víceméně pustili pro další wtf mindfuck myšlenku, ale i ta je zde tak nesmyslně hloupá, až to bolí. Protože ona jedna jediná myšlenka, která by se dala shrnout do jedné jediné věty, je úplně celým obsahem filmu a její forma podání je katastrofálně mdlá a úmorná, zpracování zcela průměrné a nevábné a nic víc ve filmu jednoduše není. Protože co z toho, že základní nápad rejža má, když celé jeho převedení do filmové podoby vypadá, jak kdyby absolutně netušil, co že chce natočit, ale hlavně, aby to "nějak" natočil. Úmorné peklo, které se od ostatních žánrovek liší tím, že vlastně ani nemá finální pointu nebo nějaké popíchnutí, které by v divákovi rezonovalo a na které by si na film vzpomněl i po týdnu. Brak. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama