Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Zatím nedoceněná Imogen v navždy nedotažené záhadě. Vivarium naštěstí nehraje příliš na artovou strunu, což bych já osobně nepřenesl přes své jílovité srdce a je zde i jistý potenciál, jak by se dal snímek doladit tak, aby dával smysl. Jen škoda, že to nemohlo být na první dobrou. Nicméně za nápad jak degradovat Truman show na verzi 0.6 dávám krásné 3 bodíčky. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská a chlap hledají barák ke koupi přijdou do realitky a realiťák jim nabídne nový barák tak je tam zavede a zmizí oni chtějí taky zmizet, ale nemůžou. Ujet nejde jelikož všechny baráky jsou stejné akorát nemají číslo 9 (to číslo bude asi taky nějaká symbolika, ale celý film to nevysvětlí) a utéct nejde. Po čase dostanou děcko s nápisem , že když ho vychovají můžou odejít tak ho vychovávají a stejně to nepomože. Pointa ani o co tam šlo nedává smysl jsou zde i chyby v logice (například kdyby to děcko zabily co by se stalo byly by volní nebo by jim posílaly další dokud by se o nějaké nezačaly starat bylo vůbec smrtelné šlo by zabít? nebo proč nezapálily i více těch baráku než jen ten jeden a obnovily by se i ty ostatní? to pominu takovou věc proč vůbec jako nestárly to tam někde ještě tekl pramen mládí nebo co?). Ten konec ani moc nedával smysl chyták bude asi v tom , že byl mimozemšťan a dožil se více let než oni což oni nevěděly tak si myslely, že ho vychovají a budou volní zatímco on spíše vychovával je (tam bude nějaký náznak na začátku s tou kukačkou). 40 procent čekal jsem více ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prozreteľnosť nedovolila, aby som si prečítala obsah, totiž keby som vedela, že sa chystám na "artovú alegóriu kolobehu konzumnej spoločnosti", zvolila by som si inú náplň voľného večera. Teraz k dielu. Predstavte si, že ste mladý pár a snažíte sa vytvoriť si bezpečný, láskyplný domov ako základ pre ideálny rodinný život. Predstavte si, že vám niekto ten domov vyberie, nanúti a navzdory protestom a nesúhlasu nemáte absolútne žiadnu možnosť voľby. A na záver si predstavte, že vám do toho nového, vnúteného hniezda niekto hodí extrémne hnusnú kukučku, z ktorej sa vám zdvíha žalúdok. Samozrejme, Vivarium je načisto celý artovo alegorický snímok a vďakabohu, ja som strašne hĺbavý intelektuál. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá storka o bizarním uvěznění postav na podivném místě a la USS Callister z Black Mirror, Útulek z Krajních mezí, nebo Five Characters in Search of an Exit, klasická epizoda Twilight Zone, která inspirovala Kostku, narozdíl od níž je to ale surreálné. Začne to slibně, ale dál to místo vršení zábavných haluzí zpomaluje do otupělého stavu hrdinů, až se to zredukuje na čekání na pointu, která zklame. Škoda. ()

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Lidem asi hrabe z korontény, že si karanténně laděnej film podobnýho ražení zasluhuje tak mrzký hodnocení. Tohle byla ujeťárna, jak se patří. Na chvilku jsem začal k smrti nenávidět děti a ani sekundu jsem se nenudil. Skvělá záležitost, vymykající se mainstreamu přesně tím stylem, kterej já můžu za všech okolností... pátá hvězda jako kompenzace za všechno to chudý hodnocení, co sráží snímek naprosto zbytečně do zdejších modřin zapomnění! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama