Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naivní a místy dost stupidní story o zbabrané likvidaci forenzního účetního a jeho rodiny. Vrazi jsou mamlasové. Požár místy strašně digitální. Hlavní hrdinka není ani sympatická. Zombie Jolie navíc vypadá, že už sebevraždu spáchala a ne o ní jen uvažuje. Bernthal je jediná herecká jistota, ale když i Punishera musí zachraňovat manželka je něco špatně. Velké zklamání, od Sheridana jsem čekal mnohem víc. I Bez soucitu bylo malinko lepší. P.S: Chybí tomu ten dovětek, kde si ho Angelina nechá, protože ona to tak dělá dycky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Díky Sicariovi, Wind River a těm několika epizodám Yellowstone, co jsem viděl, mám Taylora Sheridana hodně rád a na jeho novinku jsem se pochopitelně těšil. Na rozdíl od kolegů jsem měl ale výhodu v tom, že jsem četl knižní předlohu, takže jsem se těšil poměrně opatrně. A díky za to, protože právě kvůli tomu mě to zklamání z Kdo mi jde po krku tolik nebolí. Sheridan se sice zbavil několika poměrně nudných a zbytečných dějových linek, bohužel mu tu zůstalo to, co byl problém už v knížce. Tedy dost nezajímaví hrdinové a především nesmyslné čekání na to, až se vlastně začne něco vůbec dít.  Angelina Jolie sedí na strážní věží s traumatem, John Bernthal je cool šerif a řeší nastávající rodinu, po lesích pobíhá malý kluk, jehož táta naštval nesprávné lidi, kteří ho zabili a všem se snaží komplikovat život směšně neschopní hitmani Pat a Mat. A trvá hodinu, než se všechny nezajímavé dějové linky spojí, začne v lese hořet a Angelina bude moci konečně zachraňovat. Ono to v závěru sice nevypadá vůbec špatně a jako survival thriller z hořícího lesa by to mohlo být zajímavé, jenže tu máme před tím tu hodinu, kterou musíme strávit s nudnými postavami u příběhu, jenž je přinejmenším béčkově banální a jednoduchý. Což nemyslím jako pochvalu. Jdu konečně dokoukat ten Yellowstone, abych si spravil chuť a připomněl, proč mám toho Sheridana vlastně rád. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ono by vůbec nevadilo, že si chtěl tentokrát Taylor Sheridan natočit přímočarý a divácký survival bez hloubky a nějaký ambicích. Jen by to celé nesmělo být tak strašně pitomé a zejména veleprůměrně natočené. A celá survival část by nakonec nesměla trvat asi tak 20 minut. Kdo mi jde po krku je jedním z těch snímků, v němž se hodinu rádoby buduje napětí, aby se pak ta hlavní část, na kterou se divák těší, sfoukla v nejkratším možném čase. Sheridan pak navíc jako by zapomněl na své největší přednosti, budování atmosféry a práci s postavami, které jsou na celém snímků asi nejsmutnější.  Postavy jsou opravdu načrtnuté tím nejprostším způsobem, pouto mezi Angelinou a malým klukem tu prakticky neexistuje a místo děsivých vrahů tu máme dva neorganizované idioty, které bych si na odklizení nepohodlných lidí nenajal ani zadarmo. Nikdo tu nemá co hrát a někteří se filmem vyloženě pronudí. A diváka od absolutní nudy zachraňuje jen solidní tempo a krátká stopáž, díky níž tohle další sheridanovské rozčarování rychle uteče. S tímto materiálem a jmény mělo vzniknout něco víc než jednoduchý thriller, který uspěje max. v televizi ve večerním vysílacím čase. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[58%] Docela zvláštní film, který mi jako celek vůbec nepasuje. Prostě takový divný thriller. Své klady ale má, takže celkově jako jednohubka to nejhorší nebylo, ale víckrát bych si to nepouštěl. Angelina Jolie to zahrála přirozeně, hezky se na ní dívalo a i po herecký stránce to zvládla tak nějak normálně. Jon Bernthal potěšil, i když zde nic výrazného ve scénáři bohužel neměl. Role chlapce taky celkem ok, ostatní bez připomínek. Nevím, od začátku mě to moc nebavilo, zločinecké duo už vůbec ne. Po technické stránce se tu najde něco málo od akce a vcelku dobře natočené, ale nic extra světoborného. Takže ty první dvě třetiny nic, co bych už ve filmovém odvětví neviděl – naháněčky po lese, útek malého chlapce, následné spojení s A.Jolie, která ho bude chránit atd. Když se ale pomalu chýlil závěr, líbil se mi ten vizuál dále postupujícího se rozsáhlého ohně. To bylo natočené dobře. Nějaká ta logika ve filmu taky trochu harpuje, viz ti dva zločinečtí idioti, co podpálí les a pak v něm hledají toho chlapce, ale co už. Hudba od mého oblíbence Briana Tylera je po delší době lepší. Sice nic extra zapamatovatelného, ale ve filmu to aspoň hezky pasovalo. Takže nic extra výrazného, co bych kritizoval, ale ani nic co bych měl větší chuť chválit. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Natočený to je obstojně, jenže k čemu to je, když se tu všechno děje tak nějak mimoděk, každá postava má přibližně minutu čistého času na rozvinutí nějakého toho backstory (dobře, traumatu postavy Jolie je věnována ještě tak půlminuta navrch) a celkově celý film působí dojmem, že se z něho vystřihla dobrá půlhodina, díky které by hlavní postava z plakátu opravdu fungovala jako hlavní postava. Připočtěte si k tomu ještě dva neschopné zabijáky (nicméně skvěle obsazené), divné scény (jako ta s pobíháním mezi blesky), nesmyslné jednání většiny postav a vyloženě odfláknuté zúčtování v hořícím lese... no, tohle byste od Sheridana prostě nečekali. Zklamání, podivnost... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama