Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dej tohoto rodinneho dramatu je zasazeny do zacatku 60. let. Ma tichy primocary pribeh podporeny slusnym obsazenim. Costner hraje obnoseneho kovboje vyborne, ale oproti obema dracicim je trochu ve stinu. Postavy pribuzenstva jsou opravdu odpudive. Napeti je dumyslne stuonovane a skonceni mi pusobive dvojvlny zaveru zustali dlouho v hlave. Film si sve publikum urcite najde. ()

rizek2 

všechny recenze uživatele

Spekulovat, zda herecká kariéra Kevina Costnera nabrala druhý dech, nemá po skvělém výkonu v seriálu Yellowstone smysl. Role zádumčivých otců, jež nemají problém tu a tam řešit věci násilím, Costnerovi jednoduše sedí. A téměř totéž, co předvádí v rančerském seriálu, zde přetavil do postavy vysloužilého šerifa, kterému zemře syn zanechav po sobě manželku a dítě. Šerifova snacha se brzy znovu provdá, nový manžel ji však bije. Společně odjíždějí přes polovinu Ameriky k jeho podivné rodině, a to se bývalému šerifovi logicky nelíbí. Překvapivě poklidné drama diváka dlouho napíná s lehce westernovým nádechem v pozadí a čekání na chvíli, kdy se vše zvrtne, tak šponuje napětí na maximum. Snímek si vysloužil s odkazem na Costnerovu slavnou roli přízvisko Tanec s vnuky. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, a to i když to beru jako old-schoolovku. Námět by vystačil tak na 50 minut, mezi tím je hromada zbytečných záběrů, a k nějaké první konfrontaci dojde až po hodině a něco? Do té doby se to snaží vypadat jako pohodová road movie, ale tak je jasné, že nakonec nebude. Chování postav včetně severodakotského šerifa mi stejně nedávalo smysl, a docela by mě zajímalo, proč mladá nepokusila utéct sama dřív a musela čekat na dva důchodce. A jinak opět klišé SPOILER SPOILER SPOILER chlap umře, aby zachránil rodinu, teda dvě ženské a jednoho vnuka KONEC SPOILERU KONEC SPOILERU. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh, jehož nejsilnější devízou jsou dvě hvězdy filmovýho plátna. Film totiž plyne velmi pozvolna, a teprve po návštěvě tý buranský rodiny, kam se jejich snacha provdala, a chování milé maminky Blanche, je jasný, že tohle moc šťastně nedopadne. Na tom konci pak bylo závislý moje hodnocení. Protože sledovat vcelku pomalej film , kterej vyšumí takříkajíc do ztracena, to bych byl nasranej. Konec nakonec v pořádku.60%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama