Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Costner opět nezklamal a neumím si představit v jeho roli nikoho vhodnějšího. Ten chlap zkrátka jen stoupne před kameru, občas pohne rukou nebo zvedne zrak a divákovi je hned jasné, že se jedná o drsňáka, který neváhá. Když se tohle všechno navíc sejde ještě v povedeném filmu jako je třeba Let Him Go, který je úžasně točený, vyprávěný a rozhodně i přes svou pomalost napínavý. Je vymalováno. Škoda trošku slabšího úplného závěru. 75% musím dát. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chvílema to bylo na 5 a chvílema na 3, takže volím průměr. Jako, už mě celkem dlouho pěkně štve, že těch novejch filmů je tak strašně málo, slovo štve je hodně umírněný. Kevin s touhle ženskou randil už v novým supermanoj, asi se jim spolupráce zalíbila :o). Konec film je parádně napínavej a hodně vygeadovanej, oceňuju. Začátek a prostředek spíš takový poklidný road movie, s tím, že vidíš krásný záběry jihu USA, moc pěkný. Costner je ještě ve filrmě, je to frajer! Spoiler - by mě zajímalo, v kolika filmech doposud umřel, moc jich asi nebude... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomalá, otrlá dráma o dvoch geriatrikoch na výlete. Ako život u svokrovcov s debilom manželom nie je nič moc, problém nastáva, keď si režisér zmyslí, že to natočí ako žánrovku a diváka unudí k smrti siahodlhými expozíciami, aby sa nestalo, že nepochopí každú emóciu. Sekanie rúk a pálenie domov je len príjemný bonus. 2 z 5 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Komorní oldschool slowburn road-movie s jedním z nejlepších soundtracků letoška, fantastickou Diane Lane, přesným scénářem, kde ani jedno slovo nechybí a ani jedno neni navíc, a naprosto výbušným finále. Nejlidštější a nejcitlivější film za hodně dlouhou dobu, ne-li roku... “Sometimes that's all life is, Margaret; a list of what we've lost.” ()

castor 

všechny recenze uživatele

Léta minulá. Montana. Jeden z nejméně zalidněných států USA, který ještě moc dobře pamatuje spory s indiány, které souvisely především ohledně vlastnictví půdy. On býval zatraceně dobrým šerifem a moc toho nenamluví, ona to zatraceně uměla s koňmi a starala se o své muže. Kromě manžela a syna jí největší radost dělá malý vnouček. Jenže poklidný rodinný život naruší tragická smrt syna. A zdá se, že se budou muset vzdát i vnuka, protože jejich znovu provdaná snacha bez rozloučení mizí s novým mužem pryč. A ten je navíc krapet víc agresivní. Vydávají se za nimi, ač bývalý šerif tuší, že zarputilostí manželky si hned od začátku zadělávají na problémy. Vše graduje velmi pozvolna. A tak nějak od začátku mě napadalo jméno legendárního Clinta Eastwooda, kterému by dle mého látka sedla. Nemyslím tím ale, že by Thomas Bezucha nějak zásadně chyboval. Naopak se mu daří udržovat milou chemii mezi manželským párem, dokonale využívá jejich charismatu a buduje velmi povedenou atmosféru. A nahání hrůzu děsivou Lesley Manville. Sice nevíme, proč je klan Weboyů na mnoho mil tak obávaný, nicméně závěrečné zúčtování má slušný drive. Solidně pomáhá i melancholický soundtrack Michaela Giacchina. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama