Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvni serie neskutecnej kvalitativni posun, tohle je proste komedialni extratrida. Herecka sestava tu je opet stejna, tudiz idioti McInnerny a Robinson, ale Atkinson je tu az skoro k nepoznani. Pryc je pobihajici smesne vypadajici hovado, s bradkou mu to skvele sekne, vypada charismaticky a i kdyz tu je furt za loosera, dokaze sem tam vymyslet nejakej inteligentni plan a Beana nepripomina ani omylem. A jelikoz je postava lip napsana, ma co hrat a vyuziva toho naplno, takze hraje perfektne a do toho sazi jednu hlasku za druhou a nevyhejba se ani nejakejm sprostarnam. Kazdej dil ma navic zajimavou zapletku a je proste cemu se smat v jednom kuse. Jedina chyba na krase je misty otravna sestava Richardson a Fry, ktery tu jsou sice potreba, protoze kolikrat Atkinsonovi nahrajou na nakej vtipek a jsou v kazdym dilu, ale obcas je ta jejich buzerace otravna, treba v dile, kdy si z Atkinsona neustale delaj legraci mi lezli na nervy. Ale oba hrajou dobre a jsou tu jeste dost mlady. Celkove jasnejch 5*. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund Blackadder podruhé. A narozdíl od předchozí řady ještě lepší. Epizody díky změně charakteru Atkinsona jsou zábavnější. Podlézavost, mazanost u tohoto lorda nemá obdoby a i přes to že v jeho vychytralém plánu se něco zvrtne je tato řada uplně jinde než ta předchozí. Podmínkou toho aby jste se bavili je originál, dabing sice je ale je...no není příliš povedený a často kazí atmosféru, ostatně jako veškerý dabing. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A trapnost je pryč. Téměř. Blackadder evidentně našel svůj styl a utahuje matky s každým dílem, takže druhá řada působí daleko uceleněji než první kousky. Královna a její kumpáni jsou pro Atkinsona evidentně o moc lepší nahrávači než vousatý král z řady první a tak ústředních šest postav najednou nepůsobí jako rozháraná banda nedotažených charakterů. Pořád tu několik slabších spících epizod je, což v celkovém součtu 6ti dílů bolí, ale ta stoupající tendence je evidentní a všechno to vybublá a vyvrcholí s přáchodem Hugh Laurie. Velký věci na obzoru. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, takhle, prosím, klidně pokračujte dále. Vtip podstatně "chytřejší", respektive založený na mém oblíbeném kontrastu sarkastického ostrovtipu s různými stupni normálnosti/infantilnosti/hlouposti. Nejlepší postava: Queen Liz, Blackadder sám Nejlepší pasáže: parafráze Richarda II., počítání fazolí, odhalování padoucha a jeho pohnutek v závěrečném dílu ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ty máš ve svém domě židle?! Zkažené dítě! Židle jsou dílem Satana!" Rowan Atkinson tvrdí, že nikdo, kdo neprošel britským školstvím, nemůže Černou zmiji pochopit (z toho důvodu stvořil internacionálního Beana). Ale já si myslím, že zdejší popularita Zmije mluví sama za sebe. Osobně mám nejradši právě tuhle druhou sérii, odehrávající se za královny Alžběty Anglické (skvělá Miranda Richardsonová). Je kultivovanější a vtipnější než předchozí (ovšem stejně drsná). A s pikantním závěrem ve stylu Williama Shakespeara. 100 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)

Reklama

Reklama