Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizody: Inkoust a Inkompetence; Smysl a Senilita; Duel a Dualita. Edmund Black Adder jako "majordomus prince regenta, nejpitomějšího člověka v Anglii“ je ještě více než kdy jindy pln sžíravého sarkasmu a kyselosti. Není divu, když musí sloužit princi, kterému odhlasoval parlament pět tisíc liber, aby se uchlastal k smrti a asistuje mu při tom tuříny posedlý král vychytralých plánů Baldrick.. Diamant je vybroušen k dokonalosti a čeká jen na svůj vrchol v "Blackadder Goes Forth". Na závěr krátká definice divadla z úst pana Č.:“Banda pitomých herců, kteří se paví, něco vykřikují a prsí se, jako by měli bradavky přivázané ke dvěma útočícím slonům.“ No něco na tom bude.. ()

Jezkoic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jj, FUNNY , britskej humor je můj šálek kakaa a černá zmije bylo prave to kakao!! Super zažitek a chvíle ve společnosti vygumovanýho Baldricka, jeste vyhoblovanejšího prince Regenta, a černý zmije proste nádhera a slast! podle me Atkinsonova nejlepší role ( určo lepší než pomatenej Bean! chyba lávky Rowane, mel ses držet Zmijeee!!! ale tobe to človek proste nevymluvý co?:)) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě pomalinku unavují superlativy. Nebudu se tedy předhánět s ostatními, kdo téhle třetí sérii složí největší poctu. Proto budu stručný - vygumovaný princ Jiří, rozkošně idiotský Baldrick a chudák Černá zmije, který musí přemýšlet a jednat za všechny dohromady dávají nezapomenutelnou trojici, které výborně sekundují epizodní postavy. Nejlepší díl tady vybrat nelze, snad "Nob and nobility" s hostujícím Chrisem Barrym v roli ďábelského francozského revolucionáře. 100% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem v minulosti psal, že Rowan Atkinson není Mr.Bean, tak teď musím světu oznámit další věc - Hugh Laurie není Dr.House. Role jednoduchého prince Jiřího IV. mu sedí a vytváří tak s již zavedenou dvojicí Atkinson - Robinson výborně sehranou skupinu. Při třetí sérii se mi taktéž nestalo, aby nějaká epizoda byla z mého pohledu slabší. Všechny díly jsou napěchovány až po okraj všemožnými hláškami, vtípky a situacemi. A aby toho nebylo málo, kromě ústřední trojky se zde občas objeví i různé "guest stars" - např. po druhé sérii končivší Mirandu Richardson, Tima McInnernyho či Stephena Frye. Plus si zde zahrál Arnold Rimmer, pardon, Chris Barrie a Kenneth Connor nám známý z Haló, haló. Tudíž to shrnu asi takhle - třetí série je oproti druhé ještě lepší bez jakékoli chyby (paradoxně je zde nejslabší znělka), což se odráží na hodnocení a uvidíme, co epilog z válečných polí. A varuji vás, nikdy nejezděte do Walesu. P.S. Následující výtažek píši vyjímečně v originále, jelikož je hůře přeložitelný. "Baldrick, what have you done?" - "I've done 'c' and 'd'." - "Right, let's have it, then." - "Big blue wobbly thing that mermaids live in." - "What's that?" - "Sea." ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije si užíva plnými dúškami výhody aj nevýhody služby pre vypatlaného princa, ktorého s chuťou hraje Hugh Laurie. Prvý diel o voľbách je pre mňa najlepším. Na druhé miesto radím spisovateľský a na bronz by som nominoval zháňanie bohatej nevesty. Baldrick je samozrejme skvelou ukážkou toho, že do handier nahodená a strategicky vyholená opica je tým najvernejším poskokom. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Jména herců ze čtvrté epizody Mossop a Keanrick odkazují na tři známé herce 18. století: irský herec Henry Mossop (1729-1744), angličtí herci Edmund Kean (1789-1833) a David Garrick (1717-1779) (Kulmon)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama