Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jednoznačně nejlepší série. Předvede se kompletně celá partička ze všech sérií Černé zmije. Rowan Atkinson sarkasmem a černým humorem nešetří a gagy se valí jeden za druhým jak kulometná palba. Naprosto perfektní. Poklonu skládám zejména za posledních zhruba deset minut posledního dílu. To mrazení a ta tíseň byla hmatatelná a přesto pořád přicházeli hlášky, při kterých ale doslova mrzl úsměv na rtech. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

"Kdybych si chtěl povídat se zeleninou, koupím si ji na trhu.", "Vaše přítomnost je tu iritující jako uvařený kaktus v opičím pyžamu.", "Baldricku! Dnes večer bude ten stůl čistý tak, že se z něho budu moci i najíst.", "Poslední dobou je tu taková špína, že by tu hovnivál ztratil zájem o povolání a začal by hledat štěstí někde jinde.", "Lorde Bílá Zmije, slib mlčenlivosti, to je velice zajímavá věc, vyprávějte mi o tom!", "Jestli něco do rána nevymyslím, setkáme se se stvořitelem. V mém případě je to Bůh, v tvém případě Bůh ví...", "Tohle je největší událost v umění od dob, kdy si před Leonarda sedla Mona Lisa a podotkla, že má divnou náladu.", "No...ten začátek byl děsnej, pak to bylo průměrný a o tom konci nebudeme mluvit. Jinak to bylo skvělé."..................................... I když netvrdím, že suchý britský humor Černé zmije musí vyhovovat všem, já si partičku Edmunda, George, Baldricka, Percyho, Melcheta a dalších zamilovala ve všech historických epochách. Výše uvedené hlášky jsou jen pouhým zlomkem toho, co obsahuje jedna epizoda a co si milovníci seriálu opakují při různých příležitostech v běžném životě:-). Shrnuto, Černá zmije II., III. a IV. je geniální sitcom, který si získal mé srdce už před lety a obsadil čestné místo v mých nej... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečné setkání s králem všech cyniků a jeho přáteli v zákopech 1. světové války. Kapitán Cook *****. Jako vždy seznamka. Jako vždy na výbornou. Jen, kdo by si pomyslel, že takový imbecil jako je George umí tak pěkně malovat. Polní soud *****. Kapitán Černázmije putuje za zastřelení poštovního holuba před polní soud. Spousty vynikajícího humoru ad absurdum. První dáma *****. Zde nejvíce exceluje poručík George. Zábava od začátku do konce, tak trochu alá "Někdo to rád horké". Letecký kurs *****. Pošahaný letecký instruktor a přiteplený sadistický Rudý baron rulezzzz. Nejlepší díl série. Polní lazaret *****. Černázmije hledá v polním lazaretu německého špióna. Výtečně vypointovaný díl s opět skvělým partem pro Mirandu Richardsonovou. Sbohem *****. Tento díl je úplně jiný. Od začátku má posmutnělou atmosféru a ani Baldrickova káva ji nerozčeří. Díl alá "MASH" s dojemným závěrem. Dodatek: Tvůrci se v předchozích sériích naučili všem silným článkům a všem drobným nešvarům. Z nejsilnějších článků a za naprosté ignorace nešvarů stvořili čtvrtou sérii. To nejlepší. 100%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak kdopak se nam vsechno vratil : na plny uvazek Fry a McInnery jako Melchett a Darling. Dale se znova mihne Bob, Lord Flasheart, a i v teto serii Miranda Richardson. Jinak mi prijde tahle serie mirne slabsi jak treti serie, ale eventuelni pate pokracovani by se byvalo urcite zkouslo. Prvni svetova je pro Brity hodne citlive tema, takze uz to neni takova sranda jako predchozi serie a je znat znacnou trpkost z valecneho silenstvi, zejmena ve skvelem zaveru. No mapa v meritku 1:1 byla uzasna. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)
  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)

Reklama

Reklama