Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika která je naprosto geniální ve své čiré debilitě. Tak infantilní humor, který by však dokázal rozesmát lidi všech generací se již prostě nikdy nepovede udělat. Moje zdaleka nejoblíbenější scéna je ta, kde si Atkinson hraje v obchoďáku s betlémem, to můžu vidět tisíckrát a vždycky se řehtám jak ten kůň :-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Toto je pátrací relace Služby kriminální policie! Z přísně střeženého zařízení utekl šílenec přezdívaný Mr. Bean. K dispozici nemáme žádnou jeho fotografii, ale je k nerozeznání podobný občanovi Velké Británie Rowanovi Atkinsonovi. Vyznačuje se trhanými pohyby, vykulenýma očima, často vyplazeným jazykem, nemluvností, zběsilým mácháním horními končetinami a není vyloučen ani jeho mimozemský původ. O jeho nebezpečnosti pro společnost nebyly dosud poskytnuty žádné důkazy, ale přesto žádáme občany, aby při styku s ním zachovávali základní hygienické postupy. Pokud někdo z Vás hledaného Beana spatří, ať se prosím obrátí na nejbližší služebnu policie nebo zavolá na linku 158. Konec relace. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Atkinson je docela zajímavý týpek i ve skutečnosti. Jedna z nejnamyšlenějších britských celebrit, která se kdysi vyjádřila, že by vyřešila všechny problémy světa, kdyby byli všichni jako on, a proto zřídí special-Atkinson sperma banku. Nevím, jestli k tomu došlo, ale trochu více excentriky by na tomhle světě rozhodně neuškodilo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si, ako pred jedným Silvestrom riaditeľ Novy s radosťou oznamoval, že zakúpili scénky nového a výborného anglického komika s takým smiešnym menom. Po ich uvedení už nebolo čo riešiť. Bolo jasné, že sa zrodila nová veľká hviezda. Očakávanie premiéry ďalšej zo 14 grotesiek bolo rozvinutím Einsteinovej teórie v tom, že čas sa pri čakaní na Mr. Beana predlžuje. Pre mňa, ako milovníka starých nemých grotesiek, bolo každé stretnutie s Mr. Beanom veľkým sviatkom. Vrátane skečov uvádzaných pod názvom Rowan Atkinson live. Preto som ako ozajstnú katastrofu pociťoval jeho celovečerné filmy. Nuž čo? ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomhle kultovním seriálu nevěřím, že by Rowana Atkinsona mohl ještě někdo v životě brát vážně, to fakt nejde, stačí si vzpomenout na kteroukoliv z jeho mnoha nenapodobitelných grimas a dokonale infantilních, či polo-šílených scének a rázem je na tváři úsmev jak vrata. Postavička pana Beana má prostě neopakovatelné kouzlo (ze kterého těžila mimo jiné i jedna geniální scénka v Lásce Nebeské), jako malý jsem ho zbožňoval a i po tolika letech stále dokáže výborně pobavit, byť kvalita není vždy zcela vyrovnaná. 9/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Osvícená budova v prvním záběru je obchodní dům Harrods Limited v Londýně. (SONY_)
  • Premiéru této epizody sledovalo 18 500 000 diváků. (don corleone)

Reklama

Reklama