Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (818)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si, ako pred jedným Silvestrom riaditeľ Novy s radosťou oznamoval, že zakúpili scénky nového a výborného anglického komika s takým smiešnym menom. Po ich uvedení už nebolo čo riešiť. Bolo jasné, že sa zrodila nová veľká hviezda. Očakávanie premiéry ďalšej zo 14 grotesiek bolo rozvinutím Einsteinovej teórie v tom, že čas sa pri čakaní na Mr. Beana predlžuje. Pre mňa, ako milovníka starých nemých grotesiek, bolo každé stretnutie s Mr. Beanom veľkým sviatkom. Vrátane skečov uvádzaných pod názvom Rowan Atkinson live. Preto som ako ozajstnú katastrofu pociťoval jeho celovečerné filmy. Nuž čo? ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších umělců, výborný komik, který dokáže rozesmát bez použití jediného slova, prostě génius. Hloupoučký a zlomyslný Bean bojující se starostmi každodenního života, vše vyřeší po svém, je jedno jak, ale hlavně že to funguje. I po těch letech mě to stále rozesměje a často se v tom i najdete. Výborné ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavný seriál, který můžu sledovat kdykoli a kdekoli. Snad ani neznám člověka, který by neměl rád tenhle skvost britské komedie. Neskutečné nápady tohoto Herce, ale hlavně neskutečný herecký výkon. Tahle role sedla Rowanovi neskutečně dobře a věřím, že nikdo jiný, by to takhle dobře nezahrál. Takový seriál se natočí jednou za 100 let a jsem rád, že zrovna já tohle můžu vidět:) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika která je naprosto geniální ve své čiré debilitě. Tak infantilní humor, který by však dokázal rozesmát lidi všech generací se již prostě nikdy nepovede udělat. Moje zdaleka nejoblíbenější scéna je ta, kde si Atkinson hraje v obchoďáku s betlémem, to můžu vidět tisíckrát a vždycky se řehtám jak ten kůň :-) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Už sem to viděl tolikrát, že už to není ono, ale poprvy sem se jako každý válel smíchy. Jedinej důvod, proč sem si to nedal na top v seriálech je, že on si dělá srandu jen ze sebe, což mi přijde horší, než když někdo řekne vtipek, už jen proto, že ten vtipek pak můžu šířit dál, ale kdybych dělal to co on, asi bych nikoho neohromil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Registračná značka Beanovho oranžového Mini je RNT 996H. Ide o typ BMC Mini MK II z roku 1969. (Anglicankaaa)
  • Postava Beana (Rowan Atkinson) byla vedle seriálu a celovečerních filmů k vidění i v dalších příležitostných skečích. Jedním z nejznámějších je Police Station (1991), odehrávající se na policejní stanici, kde si zahrála i Matilda Ziegler, známá ze seriálu Mr. Bean. Dalším takovým skečem je Torvill & Bean (1995), v němž Bean rozvrátí slavnou krasobruslařskou dvojici Torvill a Dean. Bean se také objevil v několika videoklipech: jako bubeník v klipu Hale & Pace - The Stonk (1991), coby hlavní postava volební kampaně v klipu "I Wanna Be Elected" od Alice Coopera nebo jako fanoušek skupiny Boyzone v jejich klipu "Picture of You". V tomto klipu zahlédneme i tříkolové vozidlo Reliant Regal Supervan III, známé ze seriálu (ovšem v černé barvě). (Robbi)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) prolézá pod kobercem kolem líbajícího se páru, tak má sousední pokoj 427 na dveřích na dveřích nápis „Fire exit“ místo čísla 427. (SONY_)

Reklama

Reklama