Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Sladká předramatizovaná romantika v hávu vznešeného dobrodružství v boji proti kruté cizí nadvládě. Pirát z donucení Sandokan (Kabir Bedi), je ocháncem dětí a žen, pomáhá slabým a nevinným. Ženám se při pohledu na něj podlamují kolena, mužům nahání strach. Jeho protivníkem jsou chapadla anglické rozpínavé touhy po moci, prostřednictvím představitele Východoindické společnosti lorda Guillonka (Hans Caninenberg). A pak svobodný uchvatitel ve jménu anglického království James Brooke, rádža ze Sarawaku (Adolfo Celi). Opět vzájemné zamilování kladného hrdiny do neteře lorda Guillonka, Marianny (Carole André). Z dalších rolí: Sandokanův spolubojovník Yanez De Gomera (Philippe Leroy), anglický důstojník William Fitzgerald (Andrea Giordana), který šel proti Sandokanovi z osobních žárlivých pohnutek, a domorodý lovec Tremal Naik (Kumar Ganesh). A tak jsou k vidění bojůvky na souši, i na moři, zajímání a následné útěky hlavního hrdiny, dobrovolné únosy jeho vyvolené, zrazování a úskoky, odhodlání za spravedlivou věc, vzestup dobra a odboje na vrchol, sražení svobody do kolen a pouze závan naděje. Mezitím také velká láska a velká bolest ze ztráty. Opět přeslazený dort plné zdobné kyselé šlehačky. Na druhou stranu to byl můj oblíbený seriál mého dětství. Netrpělivě jsem čekal na další a další pokračování dobrodružství toho charismatického a spravedlivého Sandokana. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dost pitomý a kýčovitý seriál..občas zábavné, ale většinou spíš uspávací. Jelikož jsem v době jeho uvádění v socialistické TV jaksi ještě nebyla na světě, moc nyní nechápu, jak se z toho mohl stát takový kult. Obzlášť díl, kde nepadne téměř ani slovo a jen se předvádí domorodci a jejich zvyky, byl opravdu luxusní, kam se hrabe Hypnogen. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem hltal Sandokanova dobrodružství a při jeho souboji s tygrem se mi tajil dech. Po letech však musím říct, že kromě charismatu (i když prkenného) Kabira Bediho, půvabu Caroly André a ústřední melodie bratří Angelisů na všem zub času notně zaúřadoval. Značně naivní (i v rámci žánru), rozvláčné a uloudané (poloviční délka by bohatě stačila). Kult s velkým K, jehož sláva pominula. Černý korzár je jiná liga. S ohledem na nostalgii útlocitných 50%. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Byl to prostě fenomén doby stejně jako céčka, nebo šmoulové, bez ohledu na kvalitu. Dnes se nad ním usmíváme, ale kdo tenkrát neměl tričko se Sandokanem, ten byl out. Stále si pamatuji, jak jsme si hráli na postavy ze Sandokana a holky se hádali, kdo bude Perlou Labuanu. Jméno Kabir Bedi znal každý. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný seriál s podprůměrným scénářem a hereckými výkony. Viděl jsem ho víc než před 30 lety a dnes, když jsem jsi koupil DVD s prvními díly, tak jsem přemýšlel, proč to byl takový hit v minulosti. Zřejmě módní záležitost, dá se to vidět jednou a dost. DVD s dalšími díly jsem již nekoupil. To mluví za vše. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Taliansky seriál zmenil indickému hercovi Kabirovi Bedimu (Sandokan) život. V čase najväčšej slávy dokonca musel pred svojimi náruživými obdivovateľkami utekať po strechách áut. Na druhej strane sa ocitol pred problémom, že tvorcovia sa ho báli obsadiť do čohokoľvek iného. Musel teda odísť niekam, kde Sandokana nepoznajú – do Hollywoodu. (Raccoon.city)
  • Svatý muž udělá Marianně (Carole André) na čele tradiční červenou tečku bindi a na její dotaz jí odpoví, že jí tímto žehná, aby měla úspěch. Bindi je ale symbolem vdané nebo zadané ženy. (Nick321)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama