Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Emilio Salgari by byl nejspíš spokojený s tím, jak se převedl jeho hrdina na filmové flátno. Na tu dobu to byla perlička, která s věkem samozřejmě zestárla, ale pro ty, kteří jako malí smradi hltali podobné hrdiny je to kus nostalgie a vzpomínek na šermírské souboje na sídlištích :-) Jak se asi bude za pár dekád koukat na Piráty z Karibiku ? - 50 % ()

Salavard 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že zde se jedná do jisté míry o subjektivní hodnocení, velkou roli hraje sentiment, skutečnost, že jako malý capart jsem tenhle film zbožňoval. Nedávno jsem ho opětovně shlédnul a kupodivu se mi líbil znovu. Jedná se sice o poměrně naivní snímek, ale když vám tohle moc nevadí a akceptujete i nepřemožitelného hlavního hrdinu, budete se bavit od začátku do konce. Velkým kladem je bezpochyby i hudba, které bych snad vytknul jen to, že by mohla zaznít více. Klasický film plný dobrodružství, boje, lásky, nenávisti, života a smrti. Vše co si můžete jenom přát od pohodového snímku. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIEKEDY SA HANBÍM ZATO, ŽE SOM BELOCH." (Kabir Bedi) __ Po dobrých pár rokoch sa mi znova podarilo zhliadnuť toto filmové dobrodružstvo, ktoré som rovnako, ako aj mnoho iných, v detstve celkom kvitoval, no tunajšie hodnotenie ma utvrdilo v tom, že predsa len viacej pasuje skôr mladšiemu publiku a tak bol výsledok vcelku očakávaný. Podrobiť však celý film absolútnej kritike by nebolo správne. Okrem tradične vydarenej hudby bratov de Angelisov s ich typickými jednoduchými, zato chytľavými melódiami je pozoruhodným aspektom filmu využitie viacerých magicko-realistických prvkov prirodzene vychádzajúcich z prostredia karibskej (resp. latinsko-americkej) oblasti, do ktorej je dej zasadený, keďže práve ona je kolískou tohto umeleckého smeru. Toto mystické vyznenie je prítomné predovšetkým v Korzárovej schopnosti ,,vidieť svet očami Yari", v rôznych prírodných zákonitostiach, v účasti mŕtvych bratov pri záverečnom súboji, dokonca aj v záverečnom stretnutí s Van Gouldovou dcérou, kde som však badal nedostatočne využitý potenciál vedľajšej roviny príbehu (a snáď aj istú skratkovitosť). Pravdou však zostáva, že dejovo i herecky je ,,Čierny korzár" slabším počinom, miestami vďaka nadbytočnej dĺžke dokonca zdĺhavým. Štvrťhodinové skrátenie si viem preto predstaviť bez problémov. Kabir Bedi dal svojej úlohe miestami až diabolský nádych ( jeho nejaká rodinná spriaznenosť s bratmi je vďaka farbe pleti úplne vylúčená), o prednostiach Carole André (Marianna zo Sandokana) sa dá len ťažko hovoriť (možno chyba make-upu a možno Bedi vidí dobre iba do diaľky), Mel Ferrer napriek staršiemu veku nepôsobí ako záporný hrdina smiešne. Mierne tragický záver, ktorý som si zapamätal už ako dieťa, je celku iba ku prospechu. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale nevidím jediný důvod proč hodnotit méně hvězdičkami. Asi vítězí nostalgie, od mala jsem tento film zbožňoval, a i dnes po shlédnutí jsem nadšen. Samozřejmě 70. léta jsou dávno pryč, ale u mě tento snímek nezestárne nikdy. Kabir Bedi v nejlepší formě v nejlepší roli, korzára toužící po pomstě! Exotické prostředí, šermířské souboje a hlavně nádherná hudba!!! ()

Aldamir 

všechny recenze uživatele

Už jenom proto, jaké odpady se dneska točej s daleko nákladnějšíma choreografiema made in Hollywood, prostě pod čtyři jít nemůžu. Bitevní scény lehce naivní, ale aspoň tam maj všichni výzbroj odpovídající době příběhu, slečna podle tehdejších měřítek jistě velmi krásná, Kabir Bedi i po třiceti letech má stále charisma na rozdávání a Morgan je prostě bourák...:-) Film, který se musí líbit i po letech, pokud od něj předem nečekáte víc, než vám může dát... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Natáčeno v Kolumbii - v Cartageně (též Cartagena de Indias), pevnost je Castillo de San Felipe de Barajas. (Rattus Rattus)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)

Reklama

Reklama