Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další zářez na mé pažbě ve sledování animáků, díky mému človíčkovi. Nejdřív jsem se bránila zuby nehty, ale nakonec mě to úplně pohltilo a chechtala jsem se jako blázen. Navíc když vím, že je to podle "skutečných událostí ze života podmořských měkkýšů a jiné podmořské havěti" :-)))) Za mě jasných 100% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Spoungbob je taková malá, milá blbůstka, která mě vždycky zaručeně rozptýlý, když nemám zrovna náladu podívat se podesáté na nějaký díl South Parku, Futuramy či Simpsonů. Taková dadaistická, veselá záležitost, která se sice nikdy nevyšplhá do takový výšin popularity jako výše zmíněné kusy, ale rozhodně mezi nima místo má. Ať žije Spongebob, vivat Patrick! 70% ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Kolem Spongeboba se vytvořil kult snad přirovnatelný jen k Hello Kitty či Betty Boop. Jinak však Spongebobova "dobrodružství" moc nevybočují z průměru, ale přece jen něco ho trošku zvedá- poučuje (chcete-li moralizuje) a to ne okatě, což je velmi složité (a třeba Pixar to neumí vůbec) a díky tomu přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Na nesmyslnost a hloupé fungování světa jsem zvyklý z jiných animáků, nicméně Spongebob nám to ukazuje ve větším měřítku, a celkově to funguje. Je to vtipné a některé epizody jsou originální, nasměji se u nich i když humor může někomu připadat trapný (nýbrž přece jen se jedná o seriál pro děti), nicméně najdou se tu i epizody, které jsou nevýrazné a nejsou tak vtipné. Každopádně jako celek se jedná o příjemný animovaný seriál u kterého divák vypne mozek, baví se a zamiluje si všechny postavy (i toho lakomce Krabse). Přece jen v každým navždy zůstane malé dítko, které rádo kouká na pohádky. 9/10. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, která hrává na Nova Cinema. Viděl jsem už dříve i na Nově, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, až do teď. Šílené postavičky, šílené příběhy, které baví dokonce i mě. Trošku ubíjí dabing, ale asi se dalo čekat, že děti si na kvalitu dabingu stěžovat nebudou. :) 82% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Některá hudba použitá v seriálu byla původně zkomponovaná pro seriál Ren a Stimpy (od r. 1991). (Karlsberger)
  • Skoro pokaždé, když některá z postav něco odhodí, je možné zaslechnout zvuk rozbitého skla. (Karlsberger)
  • Mořská houba Spongiforma squarepantsii, objevená v roce 2011, byla pojmenovaná právě po hlavní postavičce seriálu - Spongbobovi Squarepantsovi. (P. J. D.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno