Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

A s pravdou ven, kdo jste podle obrázku nejdřív mysleli, ze SpongeBob je kus ementálu? Nevěřím, že jsem jediný! Celkem pošahaná, občas až vyhulená úchylačinka, ale stokrát lepší než vykozené Winx nebo vymozkovaní Bakugani. SpongeBob je takové otravné hovado, že mě občas i baví. Ale fakt, vypadá jak kus sýru, že jo? ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem tento seriál zachytil v televizi a šokovalo mě, že jsem ho objevil tak pozdě. Nicméně je to další důkaz toho, že český dabing nepatří do kopru a na ujetý smích Jana Maxiána jakožto dabéra Spongeboba se těším jako malý kluk každý den. K originálu jsem se nedostal, ale nevadí, zajímá mě spíš česká verze, hlasy režisér vybral geniálně. Jelikož jsem mimo televizi dost často, budu si ho muset opatřit nějak jinak. S ním člověk zapomene na všední starosti a zlepší mu to náladu. Dost mě ale zaráží, jak zdejší rádobykritici haní dětský seriál, který určený dětskému publiku. Pochybuju, že v jejich věku tomu budou rozumět. Jestli to děti baví, není co řešit. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných současných seriálků. Je to stupidně vtipné, ale na někoho to funguje a já jsem ten šťastlivec. Šťastlivec proto, že se u toho můžu smát na plný pecky a nepříde mi to trapný, jako možná tady někomu ano. Prostě skvělá věc pro děti a infantilní dospěláky. Ujetý blázen SpongeBob řádící originalitou a Patrik s panem Krabákem, prostě pecka. 85% ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka, která hrává na Nova Cinema. Viděl jsem už dříve i na Nově, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost, až do teď. Šílené postavičky, šílené příběhy, které baví dokonce i mě. Trošku ubíjí dabing, ale asi se dalo čekat, že děti si na kvalitu dabingu stěžovat nebudou. :) 82% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Skoro pokaždé, když některá z postav něco odhodí, je možné zaslechnout zvuk rozbitého skla. (Karlsberger)
  • Spongebob původně vznikl v Orange County Marine Institute, kde jej vymyslel Stephen Hillenburg (tvůrce seriálu). Ten zde pracoval jako mořský biolog. (P. J. D.)
  • Když Ned čekal na Mňamku v Kamarádském kyblíku, SpongeBob ze sebe udělá Karen a místo Mňamky, mu dá Krabí hambáč. Ned ho odmítl, což znamená, že Plankton by získal Krabí hambáč a tudíž i recept. (Kajman26)

Reklama

Reklama