Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Redford již toto nemá zapotřebí, nicméně jeho kreace byznysmana stojí za povšimnutí minimálně stejně, jako role záhadného únosce v podání Willema Dafoea. Únos je dějově velice jednoduchý, s přímočarou dějovou narací a minimalistickou hudbou. V jeho jednoduchém poselství a střídmých dialozích se však ukrývá poměrně solidní a hmatatelná hloubka a rozhodně se nejedná o zbytečný produkt patřící do starého železa. Nesmírně zajímavá je střihová skladba, díky které je děj i přes svou řídkost relativně chytlavý a nejasný. Podobný styl byl vidět například ve 21 Gramech, i když tam to bylo o dost markantnější. Redford stále in. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Miluješ mě?Pak mám vše co potřebuju"...Kéž bych mohl mluvit stejně, jako hlavní hrdina...já však čekal mnohem více. Po zajímavém úvodu a namlsání diváka v podobě legend v ústřední trojici se "obět" dočká za doprovodu průměrné kamery a střihu jen nic neříkající výpravě do středu divočiny. Ani hudební doprovod nemá co nabídnout, a tak tím oním pomyslným nadprůměrem tituluji hlavně závěr, který je nadmíru neočekávaný a dává Clearingu špetku zajímavosti.... ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Taková růžová knihovna přetřená trochu na modrozeleno a do detektivního hábu. Ale jako ... - celkem klid, srozumitelný příběh, nějaký vývoj, rozuzlení a hlavně, neurážela mě žádná prvoplánová imbecilita. Byl to prostě normální film, ovšem ničím taky nijak zvláštní. Ale i to není někdy na škodu s dobrými herci na place. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak si Robert s Willemem vyrazí na čundr lesem. Jeden vyfasuje príma botasky, druhý zas okouzluje fešáckým knírkem. Mezitím se banda chlápků z FBI za pomoci příručky Mladého sviště snaží pomoci bezradné Helen, na níž vlastně až do samotného závěru není patrné, jestli svého muže miluje nebo nesnáší. Zato Willem je průhledný jako list papíru a chudák Robert dostal podobný prostor, jako dnes Plzeň na Nou Campu. Sečteno podtrženo; průměr. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celkem zbytečnej film. Nedočkáte se tam ani napětí, ani něčeho víc smysluplnýho. Ani Willem Dafoe to nerozbalil, jak bych si přál, ale stejně byl podle mě ze všech nejlepší. Redford a Mirren byli taky celkem ok, ale moc nezaujali. Nejhorší byl agent Fuller (Matt Craven), kterej na to neměl ksicht... ale co už........ .... ... .. . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama