Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Robert Redford, Helen Mirren a Willem Dafoe v rádoby rodinném dramatu, kdy muže unese neznámý podpantoflák a žádá výkupné. Rodinní příslušníci si uvědomují, že i přes chyby toho druhého (těch druhých, je tam i dcera) se mají rádi. DVD: Na úvod disku něco protipirátské reklamy, v Inside Look preview na film Hide and Seek, šest vystřižených scén s volitelným komentářem režiséra, psavce scénáře a střihače, na rozdíl od obalu nikde žádný film o filmu – a vše bez CZ i jakýchkoliv jiných titulků. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uzivatel genetiuque mal pravdu : Ziadny bezduchy vykrik do tmy sa nekonal, ono lae nejde ani o filmovy kult, po ktoreho zhliadnuti by od zurivosti ocervenel i taky Frank Capra ze jo. podla poctu hodnoteni /k 2. 12 2018 tam vidim 1025 hodnoteni/ to asi neoslovilo masy a podla mna ide o Jan Bruggeho pokus o fryler s trochou nejakeho toho priemerneho gangstra v podani Willema Dafoea /Posledni Pokuseni Krista/. Nedam 4 hviezdy, lebo nudy bolo na moje pomery az moc, v strede vladli vatovo plane plky a CervenyFord /Butch Cassidy a Sundance Kid, Tri dny Kondora, Podraz/ spolu s Helen Mirren /RED - ve vysluzbe a extremne nebezpecni/ zase nijako neoslnili. Ono je to priemerny film, s miernym nabehom do podpriemeru. Kazdopadne scenar tuctovy, takych sa pisu stovky, ak nie tisice . 60 % ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o předání výkupného v hotelové hale (či kde), v níž byli agenti FBI poschováváni tak "nenápadně", že se rovnou mohli převléct do kostýmů tropického ovoce a vyšlo by to nastejno.... To tedy byla síla! Jinak ale můžu Únosu vytknout máloco. Jako komorní vztahové drama s melancholickou náladou funguje skvěle. Díky trojici spolehlivých herců i Armstrongově hudbě. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckýmu obsazení jsem teda očekával víc. Tohle je dost podprůměrnej film na téma únos. Tady se dá snad ocenit jenom docela překvapivej a originální konec. Jinak film neni originální vůbec. Naopak je plnej nejrůznějších stupidních klišé. Když svýho únosce přiškrtim, až z toho ztratí vědomí, tak místo toho, abych mu pro jistotu uštědřil ještě pár šlapáků na hlavu, tak se k němu otočim zády a budu čekat jako debil, až se probere. A při předání výkupnýho nemohlo samozřejmě chybět pobíhání od telefonu k telefonu a finální odjezd metrem. V kolika jinejch filmech jsem to už viděl? Jinak kromě toho zmiňovanýho konce těžko něco chválit. Možná sem tam nějaký náznaky atmosféry. Tohle stačí tak na dvě hodně slabý hvězdy... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sehnal v klubu českých turistů. Vášnivý turista Willem Dafoe si na jeden výlet unese jako rukojmího Roberta Redforda. Během jejich společného výletu se dozvíme proč to udělal a co na tenhle výlet říká Redfordova rodina. Robert Redford a Willem Dafoe zahráli své role velmi dobře. Ovšem celkově zůstalo jenom u jednoho únosu. Mně film neunesl . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama