Reklama

Reklama

Devátá brána

  • Španělsko La novena puerta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem. Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Telfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i erotických kontaktů a záhad se Corso střetne s vdovou po Telferovi a také s bezejmennou, krásnou francouzskou dívkou, svým andělem strážným... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (610)

Radko 

všechny recenze uživatele

Polanského mysteriózny film, v hlavnej úlohe: kniha napísaná Satanom. Po skutočnej verzii diela, zaručujúceho moc nevšedných rozmerov, nachádzajúcej sa niekde medzi tromi existujúcimi kópiami pátra mladý oceňovateľ historických kníh. Na prácu si ho najal bohatý fanúšik satanských kultov a rituálov Balkan (žeby nomen –omen?). Myslím, že námet a úvod poteší všetkých milovníkov kníh, no opakovaním motívov, situácií a postáv stráca film tempo. Doslovnosťou vypovedania záhad a kto za nimi stál sa trochu vytratila tajomnosť. Čo trochu spasí nejednoznačný koniec. John Depp nesklamal, od majstra Polanského som však čakal však 100 bodovú prácu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na druhý, tretí krát som si tento Polanskeho mysteriózny úlet vychutnal omnoho viac. Na prvý krát vás môže trochu brzdiť téma, ktorá je uchopená akýmsi satirickým podtónom a zámerne tlmeným Deppovým výkonom. O tom, že nás na konci nečaká žiadne racionálne vysvetlenie, dostávame signály v priebehu filmu a je to dobre. Pointa tým pádom výborne funguje, nie je podaná polopaticky a má svoju logiku. Podstatná je ale temná atmosféra, ktorá občas trochu uberie plyn. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Při úvodní hudbě ve mně zatrnulo, jelikož jsem měla vizi hradu v Transylvánii a titulky vzápětí mně přesvědčily o mém dobrém instinktu- Wojciech Kilar, mistr hudby. Už tímhle jsem byla natěšená. Následně mě uhranul Johny, pak se zjevila Lena Olin a já si říkala, jestli ukáže podvazky. Ukázala. A nejen to. Kromě těchto podnětů a přemýšlení nad tím, jaký byl ďábel malíř, ale nepřišlo nic dalšího, sice se při tom pěkně strávil večer, ale rozhodně mě to nepřinutí, abych to skoukla znovu, nebo nad tím přemýšlela, prostě průměr s Deppem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Šifra mistra Romana je zručně natočená pohádka o tom něčem velikém, po čem lidstvo odvěků touží. A je jedno, jestli se to jmenuje Kámen mudrců, nebo Devátá brána. Asi jsem čekala nějakou smysluplnější pointu, ale bylo to jako rána na solar, celou dobu jsem se skvěle bavila a pak, inu pak přišel závěr. Již Borise v kruhu je dosti náročné zkousnout, ale ve srovnání se zbytkem vyvrcholení to bylo ještě dost pohodové scenáristické řemeslo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hm... detektivně laděná satanská báchorka, s nádhernou mysteriózní atmosférou, hezkou kamerou a umnou režií. Škoda, že k závěru se z toho stává trochu fraška; především Balkanova existence značně degraduje z pozice tajuplného mecenáše na status pomateného magora. Scénář rozhodně neoslní, zápletka je i přes svou zajímavost (především pro fandy bibliografie) poměrně průhledná, zaplaťsatan aspoň za matoucí momenty se záhadnou dívkou a obě pasáže odehrávající se při setkání s vlastníky zbývajících knih. Místy je cítit aura klasického Přichází Satan!, ale za ním přeci jen Brána ztrácí. Johnny Depp skvělý... 7/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Na hudebním podkladu filmu se podílela i Pražská filharmonie. (korndaddy)
  • Keď Dean Corso (Johnny Depp) vchádza do kancelárie Barónky Kesslerovej (Barbara Jefford) po druhýkrát, môžeme vidieť, že má tašku zavesenú krížom cez telo. No po ďalšom strihu mu visí na ľavom ramene. (tXtX)

Související novinky

Johnnyho Božská komedie

Johnnyho Božská komedie

04.12.2008

Johnny Depp už jednou pravost starého rukopisu ověřoval – vzpomínáte na Devátou bránu? Zdá se, že bude opět listovat „v knihááách vázaných v kůži“. A co je v nich „napsáááno“? Danteho Božská komedie.… (více)

Reklama

Reklama