Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Mám witchcraft jako hororovej subžánr moc rád a tady mi legenda kolem čarodějnice celkem sedla, jak podáním, chováním, převtělením, schopností a hlavně není cimprlich když večeří batolata. Mělo to i silnější nádech Disturbie (resp. Okno do dvora) a ne všichni tam byli otravní. Potud hezký 4*. Scénář ale trpěl mnoha neduhy, hlavně typický berličky, jak to ukončit a jak se z toho dostat. Přišlo mi, že tvůrce má vizi a dobrou, ale ke konci mu to začalo haprovat, logikou brzdit, až se to ve finále nabouralo. Což je škoda, mohl z toho být solidní flák zlé čarodějnické flákoty. Takhle je to jen slušnej film s dobrým námětem ale špatným provedením. Konec byl zmatenější s blbou kličkou, kterou kdyby vynechali, tak udělají líp. Finále ve sračkách pod stromem špatnej nebyl, ale všechno šlo ráz naráz a potenciál byl fuck. 3* až 4*, ale dám 4, lepších witchcraftů se teď moc nevidí. 4* a.k.a 60% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

The Wretched je vlastně takový ten typ hororu, na který narazíte při znuděném brouzdání televizními programy kolem půl jedné ráno. Nijak zvlášť výjimečný či unikátní, ale je docela prča na to koukat. Hororovou atmosféru má ten film minimální. A přitom to dobré hrůzostrašné intro naznačovalo, že by tomu tak být nemuselo. Počáteční divákovo napětí je ale rázem během pár chvil zcela odváto za hory a doly. Čas od času tam divák narazí na nějaký ten děsivý a mnohdy i povedený moment, jenže to je právě to - jsou to jen momenty. A i když třeba fungují, stejně diváka moc neznepokojí, protože celý ten snímek je pořád v takovém relativně odlehčeném duchu, který si nedá záležet na tom vybudovat nějakou pořádně fungující temnou atmošku. Abych to upřesnil - není to špatný film. Je to jen špatný horor. Jediná opravdu hrozivá věc tam je snad pouze prezentování odpornosti hlavní zlé bytosti, se kterou by si démoni z Evil Dead mohli dát plácáka. Ale člověk se u toho vlastně zas až tolik nebojí, což je prostě u hororu veliké nou nou. Ale zároveň to nenudí. Není to nic úmorného, původ démonické bytosti je vcelku zajímavý, plus dívat se na tragický osud jejích obětí byla švanda. Navíc některé motivy byly i vcelku originální. Prostě ok film. Not great, not terrible. Lepší 3* ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být smířlivější, když se Piercovi vykašlali povětšinou na lekačky, ta holka křupavá v závěru je docela fajn a prolézání podzemních tunelů s bouchačkou mi vždycky vrátí flashbacky na Vietcong. Ale ono to fakt nemá cenu. Většinu času film tráví tím, že se snaží vybudovat nějaké vzájemné vztahy mezi postavami, čímž odhaluje jak strašná herecká dřeva jsou všichni zúčastnění. Navíc třetina dialogů je o jídle, protože jiný témata lidi dneska nejspíš nemaj. Asi v polovině se mohl film ukončit, kdyby protagonista nezačal blábolit úplný nesmysly a místo toho se prostě zmínil o zmizelém dítěti sousedů. Působí to uměle, protože polodetaily a detaily mají přepísklou hloubku ostrosti, která vytrhává postavy z prostředí a pokud se snažím vytvořit iluzi hrozby přicházející z lesa, prostě to nefunguje, pokud nedokážu natočit les tak, aby nepůsobil jako městský park. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slušne natočená tuctová hororová historka. Máme tu opäť nejakú tú starú mytológiu spojenú s istým druhom nadprirodzena a ak sa chceme dozvedieť viac, tak si stačí zadať len nejaké heslo do googlu a všetko je jasné, ako urobil aj hlavný hrdina. Našťastie sa ale film nespolieha na lacné ľakačky spojené s nepríjemným hlasným zvukom, práve naopak, atmosféra je skôr plíživá a dominuje hra s mizanscénou, tieňmi a diegetickým zvukom. Takže je škoda, že sa pred nami neodohráva niečo originálnejšie, takto si spočiatku spomeniete možno na Znamenia, v priebehu deja na Disturbiu a od polovice na Inváziu lupičov tiel. Poteší aj fakt, že máme pred sebou iba neznáme tváre. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Na witchcraft snímek nezvykle otevřené prostředí, vzhledem ke schopnostem babky kořenářky ale velmi vhodné. Scénář mi přišel promyšlený, solidně vystupňovaná nejistota, opravdu neočekávaný twist. Škoda naprosté absence atmosféry. Hudební podkres orchestru z devadesátek jí moc nepřidal. Linka s rozmazlenci mohla zůstat ve střižne. A závěrečný pohled do kamery? Nechápu jak to může někomu připadat jako dobrý nápad. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama