Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní dívka se bláznivě zamiluje do bohatého vdovce. Po svatbě se nastěhuje na jeho rodinné sídlo, ale nedokáže uniknout všudypřítomnému stínu jeho zesnulé první ženy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rebeka byla jedním z nejočekávanějších fimových tahounů netflixácké podzimní sezóny, nakonec jsem ji tak dlouho oddaloval, až jsem na ni téměř zapomněl. A to by byla velká chyba, jelikož já tyhle vyhrocené thrillery opravdu můžu a je mi u nich silně u zadku obecné přijetí. Lily James je krásná s čímkoli, co jí vytvoří na hlavě a Armie Hammer každým dalším filmem vypadá jako větší sympaťák, přestože tady se dá popsat mnoha přídavnými jmény, jen ne těmi pozitivními. [viděno na Netflixu 20.12.2020] ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Predchodcu som nevidela. Očakávala som síce slušnú ducharinu, namiesto toho som dostala skôr romantiku. Už dávno sa mi nestalo, že by film vo mne zanechal akúsi nezmazatelnu stopu, a nad filmom som rozmýšľala ešte dlho a to sa mi fakt nestáva. Z tohoto dôvodu nechápem také nízke hodnotenie. Mne sa veľmi páčil, nenechám sa predsa ovplyvniť.... ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

O prvom filme ani o knižnej predlohe som nič nevidel, takže som bol veľakrát prekvapený zvratmi. Podľa môjho názoru sa jedná o fajn mysteriózny film, aj keď by som sa nehneval, keby tvorcovia ešte trochu pritvrdil buď v napätí alebo v hororovosti (tá tam v podstate nebola). Za mňa fajn mysteriózny triler, ktorý len na konci trochu stratil dych a chýbalo mu ešte trochu viac iskry. 6,7/10. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley (ktorý stále tak rád šiel "cez" a rozdeľoval festivalové publikum) nakrútil svoj najdiváckejší film, ktorý snáď ničím nepripomína jeho predošlú tvorbu, neprekračuje hranice žánru, predlohy ani pôvodného filmu. Navyše, žiadna z filmových zložiek nevybočuje zo šedého priemeru. Dovolím si dokonca tvrdiť, že tu nenájdeme jednu jedinú scénu, ktorá by sa atmosférou čo by len priblížila napríklad dodnes skvelému, vťahujúcemu úvodu pôvodnej Rebeky. Navyše, po režisérovom autorstve ani stopy... Ak ste znalcom gotickej klasiky, nové spracovanie naozaj vidieť nepotrebujete. Ak ste doteraz s Rebekou tú česť nemali, rozhodne radšej siahnite po originálnej snímke. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Lily James jako chudá kráska, kterou si vezme na své panství jako manželku bohatý, krásný, galantní ... aby pak zjistila, že něco neklape. Krásná výpravná dobovka na kterou se hezky kouká, je to napínavé a díky Kristin Scott Thomasové to má i takovou permanentní hororovou atmosféru, ale ten konec jsem čekal nějak vygradovanější. PS: Trochu mne překvapilo, že to už je devátá adaptace knižní předlohy, kterou vůbec neznám. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • V celém filmu nezazní křestní jméno hlavní postavy. Stejně je to tak i v původní knižní předloze. (Jolinar)

Související novinky

Hammer a Lopez v akční romantice

Hammer a Lopez v akční romantice

28.10.2020

Armie Hammer a Jennifer Lopez byli obsazeni do nové akční romantické komedie Shotgun Wedding. Lopez už má s tímto žánrem samozřejmě bohaté zkušenosti, pro Hammera se ovšem bude jednat o premiéru.… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

Reklama

Reklama