Reklama

Reklama

Zpřítomnělí - Série 1 (2019) (série)


Epizoda 1 (S01E01)

(epizoda)
Norsko, 2019, 45 min

Obsahy(1)

Policista z Osla Lars Haaland vyšetřuje záhadné objevení se neznámých lidí. (SkyShowtime)

Recenze (20)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy napad, popri tom mnozstve prichodov ludi z minulosti, ci z buducnosti v inych serialovych, ci filmovych kuskoch. A celkom sa im vydaril i ten kontrast "prichodzich" po rokoch v tych uliciach mesta. Krista Kosonen v roli cerstvej a jedinej policajnej absolventky zo "spritomnelych" je takisto atraktivna. Nemozem sa zbavit dojmu, ze sa pri svojej postave nechala hojne inspirovat Sagou Noren z perfektneho Broen - Most. :) To mi ale neprekaza, Saga bola super. Obe svojske "blondcky" v kozenych nohaviciach so zvlastnou chodzou a nezvycajnym spravanim. Neskutocne ma pobavil zvyk a "storka" s machom. ;) Ano, ma to svoje naivne a slabsie chvilky, ale zatial u mna prevazuje zaujatie a zabavnost. Odporucam. ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nemělo chybu :-D Ze srandy jsme si to s mužem pustili, co to jako zase bude za bejkárnu, a ono nás to mile překvapilo. Prý drama jo, my jsme se docela solidně zasmáli :-D Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a klidně jsem pro víc vtípků, ústřední dvojice mě baví. "Jako kdybych tam měla moc hebounký koťátko." :-D ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda seriálu mě hodně překvapila. Zase jsem se jednou nepodíval do čeho jdu a určitě jsem udělal dobře. Zpočátku to vypadalo, že budu sledovat sci- fi nebo nějakou mysteriózní záležitost, po chvíli se z toho stala kriminálka, a abych nezakrněl, řízli to Norové ještě komedií. Moc dobře jsem se bavil. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, dlouho jsem doufal, že podobnej nápad někdo převede do filmový podoby! První epizoda chvályhodně přeskakuje zbytečnou expozici, kde by se sáhodlouze vysvětlovalo, kterak se obyvatelé časů minulých přesunuli do naší doby a jak dlouho trvalo, než přestali bejt považovaní za obyčejný blázny. Odlehčenej tón taky není na škodu a obsazení si vesměs získalo moje sympatie. Na každej pád se - nejen díky závěru epizody - bojím, že se seriál navzdory neobyčejným prostředkům zvrhne v prachobyčejnou kriminálku. Uvidíme. Nevyhnutelný je rovněž přirovnání k migračním vlnám a multikulti otázce (přeci jen jde o invazi lidí, jejichž jazyku a kultuře nikdo nerozumí), ale tady je nutno podotknout, že se žádná agitka nekoná. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad moc dobrý, ale od Norů se dá čekat ledasco. Takže co? Bude to další ekologická agitka, nebo se bude kárat třeba za zacházení s přistěhovalci? Naštěstí to tak nevypadá. Ten jednoduchý nápad, že se začne společnost prolínat lidmi z různých historických epoch, má obrovský potenciál a jsem velmi zvědavý, jakým směrem se budou tvůrci ubírat. Zatím je to kriminálka, kterou se prolínají vztahy a současně se tvůrcům daří vykreslit svět se zpřítomnělými. A to už v první epizodě. Zatím velká spokojenost. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama