Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál mě hodně potěšil. Na rozdíl od jiných blízkých budoucností neřeší to, jak se to stalo, ale už konkrétní děj a následky. V tom je to úplně jiné, než spousta dalších seriálů nebo filmů, kde posloucháme dlouhý čas to, jak došlo k tomu, kde teď jsme. Trochu podobné je to v tomhle případě se seriálem Okupace, kde se to prostě děje. Pevně doufám, že se od Norů, a ideálně nejenom od nich, dočkáme něčeho dalšího. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hm, hodnocení zde spíše smíšené, malinký nadprůměr. Za mě? Pecka jako prase. Perfektní volba dvou hlavních obličejů. Severská tvorba čpí z každého druhého záběru. A ten nápad!! Skvělý nápad. Hlavně se mi líbí brzký skok dopředu, abychom se nebabrali úplně v tom, jak to začalo, ale v tom, co s tím... za mě pecka jako blázen a hrozně se těším na další díly! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové tu rozjeli takové, docela dost, neobvyklé téma. A vlastně ho ani nevysvětlují. Prostě Vás vhodí do reality, ve které se v ledových vodách fjordů kolem Osla (a vlastně po celém světě) zničehonic z minulosti objevují postavy jak z období Vikingů, tak z období průmyslové revoluce. Nikdo neví proč a nikdo po tom vlastně ani nijak nepátrá, protože nemá jak. Jenže tvůrci tu po lingvisticku oprášili staronorský dialekt, do toho se zamysleli nad tím, co tento náraz staré a nové kultury udělá s lidmi a to celé propojili příběhem dvou vyšetřovatelů, kde jeden je z tohoto světa a druhá je z nějakého, dejme tomu, desátého století. Ten kontrast v Oslu je prostě jedna velká pecka. Co naplat, že to, co se v seriálu děje, nemá logického vysvětlení. Ta práce s jazykem a psychologií postav je prostě super. Bavilo mě to a jsem zvědavý, jestli budou mít odvahu i na další sérii. Konec první série k tomu jasně vybízí. Navíc tento námět je tak všelijaký, že stát se v něm může opravdu kdovíco. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Letos mám štěstí na výběr seriálů a tento určitě patří mezi ty, u kterých jsem se bavil moc. První díl sice takový průměr, ale pak mě seriál dostal. Hlavně svojí originalitou. Jsou zde výborné nápady, u kterých jsem se často pousmál. Klobouk dolů před scénáristy. Byl jsem nadšen i s výběrem herců. Málokdy se totiž stane, že vám všichni sedí a tady se to stalo na 100%. Budu tedy doufat, že vznikne i 2. série, protože seriál není úplně uzavřen a nápadů jak pokračovat mají scénáristé ještě určitě dost. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Finská herečka Krista Kosonen (Alfhildr Enginnsdottir) vůbec neumí norsky. Starou norštinu, kterou její postava mluví, se naučila jen kvůli roli. (Milan25)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno