Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik dní před začátkem druhé světové války se německá kapesní bitevní loď Admiral Graf Spee vydala úžinou mezi Islandem a Grónskem, aby poté na čas zmizela v jižním Atlantiku. Podle rozkazů měla pod velením námořního kapitána Hanse Langsdorffa ničit nepřátelské obchodní lodě. Stihla potopit devět spojeneckých lodí, než si svůj cíl osudově zmýlila a nevyhnula se tak včas britské křižníkové skupině vedené komodorem Henry Harwoodem. Následná bitva této německé bitevní lodi a třech britských křižníků u ústí Rio de la Plata vstoupila do námořních dějin. (dopitak)

(více)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak beru zpět. Korzara si ve filmu zahrala USS Salem, což je těžký křížník. Dokonce je to jeden ze tří posledních těžkých křižníků, které byly spuštěny na vodu. Třída Des Moines. K tomu se pojí zajímavost - americké námořnictvo by nepovolili vyvěsit nacistickou vlajku na palubě své lodě, tak záběry na ní byly nafilmovány na palubě lodi britské.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Popravdě nechápu proč je tenhle film tak oceňovaný. I mezi válečnými filmy z té doby je to slabší kousek. Herecký výkony průměr, děj téměř žádný (myšleno popis osudu plavby korzára a jeho konce). To, že v roli kapesní bitevní lodi vystupuje americký lehký křižník (kterému zachovali i jeho označení) je už jen detail.

barbarito

barbarito (hodnocení, recenze)

Je to dost presny i jako kapitola dejepisu, nicmene jen sucharum to muze vadit.

Reklama

Reklama