Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

Nin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude film podle jedné podobné skutečné události, o které jsem kdysi četl. Nikde to však ve filmu nezmiňovali... za což jsem možná rád, protože mě otravuje, jak si někdo vezme 1 % ze skutečnosti, obalí to svými nápady a pak chce vyrazit divákům dech (v podstatě lží), že je to podle skutečnosti. Taky jsem se bál, jestli tenhle námět stačí na celovečerní film, ale zbytečně. Film je opravdu napínavý a velice dobře natočený. Podtrhují to výborné herecké výkony, obzvlášť bych rád pochválil Kieru Allen v roli mladé holky bojující se skutečností, že její milovaná matka ji dopuje prášky, aby ji znehybnila a celkově omezovala v jejím životě a ona mohla být navždy její malá holčička, o kterou se může starat. Jak jasně naznačuje původní název filmu Run, nejde o nějakou psychologickou sondu, ale o svižný thriller, u kterého občas nepříjemně zamrazí. Skvěle jsem se bavil, děj je šikovně vystavěný tak, aby v něm nebyla příliš velká smůla nebo nějaké postavy se nechovaly příliš hloupě. Bohužel se mi nelíbil úplný závěr, který udělal z poměrně realistického filmu trochu hloupější horor. Ale i tak opravdu vyvedený snímek. (8/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trailer popravdě navnadil na daleko více strhující snímek! Čekal jsem v tomto ohledu jednoduše podívanou, která se od začátku do konce nezastaví ani na minutu. Ale skutek utek! Neberte mě špatně, vůbec se nejedná o špatný film, ale....Sarah Paulson se do role matky hodila. Role přímo ušitá na míru! I Kiera Allen coby její dcera předvedla solidní výkon. Nejvíce mi utkvěla v hlavě scéna z nemocnice s tím povedeným plot twistem, ten jsem fakt nečekal. Jinak spíše průměrnější zážitek (aspoň ten konec za něco stál). Chaganty by se možná měl držet radši filmů na bázi Pátraní (tam se totiž pohybuje jako ryba ve vodě). Za mě dávám 6/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run" bolo jedným z mojich najväčších tohtoročných očakávaní. Bol som veľmi zvedavý na nový film od Aneesha Chagantyho, nakoľko "Searching" bol jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2018. Takže v momente ako bol film k dispozícii som si sadol k obrazovke, pozrel ho a vnútorne sa necítim výrazne sklamaný. "Run" je podľa mňa veľmi dobrý film, no ani náhodou ho nemôžem radiť na rovnakú úroveň ako "Searching". Odstránim teda z cesty problémy. V prvom rade nájdem nikoľko projektov, ktoré už spracovali podobnú tému. Niektoré veľmi dobré, niektoré veľmi zlé. Takže nie je ťažké pochopiť kam sa film bude uberať, čo sa bude diať a akých scénok sa dočkáme. No súčasne platí, že obe hlavné aktérky podávajú skvelé výkony. Sarah Paulson je veľmi presvedčivá a dokopy má iba jednu scénku, kde som mal pocit, že to hrala trošku moc teatrálne. Inak skvelý výkon. No osoba, ktorá ma dostala najvia je Kiera Allen. Jej výkon je skutočne perfektný. Nič by som jej nevytkol. Všetky scénky sú zahrané absolútne perfektne. Páči sa mi, že film odhaľuje informácie veľmi postupne a rovnako si aj my môžeme takto skladať rad radom kúsky puzzle za sebou. Pretože ku koncu všetko dá zmysel. Najlepšie momenty pre mňa prichádzajú asi v posledných 15-tich minútach, ktoré sú absolútne perfektné. Aneesh Chaganty sa okrem toho opäť ukazuje ako skvelý režisér. Scénky vyzerajú veľmi skutočne a vie hercov správne viesť. Keby film nebol tak ľahko čitateľný, tak by bol oveľa silnejší, no scenár bohužiaľ nie je až tak originálny ako by sme možno chceli. Ak ste videli film alebo seriál s podobnou témou, tak vám to tiež nepotrvá dlho pochopiť. Ale tak či tak, hodnotím film ako veľmi silný a funkčný thrillerový zážitok. Hodnotenie: A- ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Všiml jsem si v komentářích, že sdílím o hodně větší porci nadšení z filmu než ostatní. Bude to asi tím, že jsem o filmu nevěděl ani prd. Jediné co jsem věděl bylo to, že film měl na starosti režisér mého oblíbeného překvapení Searching. Tím pádem jsem věděl aspoň trochu do čeho asi jdu. A byl to panečku nářez. Upřímně jsem netušil, že to bude tak, jak to bylo.. Asi mě budete mít za totálního slepého hlupáka, ale já se na filmy dívám už nějakou dobu a odhalení zápletky mi docela jde. Ale tady si na mě režisér tak trochu smlsnul. Byl to doslovná dech - beroucí thriller, místy opravdu nepříjemný, kdy jsem s měl spolu s hlavní hrdinkou problém to udýchat. I přesto, že hodnocením to na Searching nemá, tak zážitek to byl velmi intenzivní. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)
  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)

Reklama

Reklama