Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak zápletka není moc originální a popravdě by stačila i na jeden díl seriálu typu Bojíte se tmy, ale tenhle kousek je slušně natočený a dobře šlape hlavně díky výkonům dvou hlavních hereček. Obzvlášť Sarah Paulson (!spoiler!) v roli vyšinuté matky je fascinující - opravdu z ní máte nepříjemý pocit a rádi byste ji skopli ze schodů. Pamatuju si jí už z doby, kdy se objevila v American Horror Story a už tenkrát bylo vidět, že tahle dáma je něco extra. Sedm šedozelených prášků z deseti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V zajetí mi po přečtení obsahu ihned v hlavě evokovalo seriál Odhalení a klasický film Co se vlastně stalo s Baby Jane?, byť jsem ani jeden z titulů (zatím) neviděl, takže příběhově nejde o nic nového. Herecky je V zajetí zvládnuté dobře ("Lana Banana" prostě labilní postavy umí) a tvůrcům se podařilo mě párkrát i napnout, přesto jsem měl pocit, že se dalo z tohoto námětu vytřískat o něco víc, aby mi tento "příběh o toxické mateřské lásce" v závěru vyrazil více dech. Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačí keď Sarah Paulsson nehrá pod taktovkou Ryana murphyho a hneď je z nej sympatickejšia žena. Aj keď práve v tomto príbehu by sa o tom dalo polemizovať, ale svoju dominanciu tu zvláda veľmi dobre a rovnako dobrý je aj herecký výkon Chloe. Predsa len chýba tomu trošku viac napätia, v každom prípade ide o jeden z tých lepších filmov natočených v poslednom čase. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V zajetí je velmi působivým thrillerem, který bych jinak hodnotil slušnými třemi hvězdami. Témat člověka posednutým jiným člověkem vzniklo už mnoho a scénář tohoto nijak nevybočuje z řady. Něco navíc však tento film má, a to je obsazení. Jak Sarah Paulson, tak Kiera Allen jsou skvělé a povyšují celek o příčku výše. Zejména moje oblíbenkyně Sarah byla opět úžasná. Když k tomu přičtu velmi kvalitně pozvolné dávkování napětí a pár scén, které mi určitě aspoň na chvíli utkví v paměti (část s internetem a závěr mezi ně patří), tak se tento thriller řadí mezi to lepší, co tento žánr poskytuje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)

Reklama

Reklama