Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Politická deziluze n.2, tentokrát s trochu hořčí příchutí. Jim Hacker už nad sebou nemá velkého premiéra a moc v jeho rukou představuje prostředek jak zamést nepohodlné věci pod koberec či si přihrát polívčičku u voličů. Proto mu ta malá vítezství nad sirem Applebym nepřeji tak od srdce, jako tomu bylo v dobách pouhého ministrování. Naštěstí je tu stále Bernard, jehož výklady politického časování nepravidelných sloves jsou nádherně trefné, a sir Humhprey, který stále skvěle vládne jazykem. Vysoká škola politické rétoriky k nezaplacení. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Pokračování absolutní klasiky žánru, kterou v podstatě vytvořila první série, je opět neuvěřitelně suché, vtipné, sarkastické a vychytané. Nigel Hawthorne je pro mě hlavním hrdinou obou sérií, a lze jen strašně litovat předčasné smrti Paula Eddingtona, protože tento seriál by zcela jistě unesl ještě jedno pokračování. Nadčasovost příhod z vrcholných pater britské (a evropské) politiky je až mrazivá. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

I v druhé řadě s realitou kongeniálního britského politicky-satirického sitcomu jde o tu samou věc - státní správa jako mašinérie nezávislá na právě panujícím vládnoucím politickém vítězi voleb, opájející se sama sebou a ženoucí sama sebe zakleta ve své kinetice stále v nikam se nevyvíjejícím kruhu, ve své složitosti vlastně z podstaty neměnná a nereformovatelná, jejíž základní atributy jsou v západní civilizaci zřejmě všeobecně platné - to, jak to vypadalo v osmdesátých letech v Británii, jakoby z oka vypadlo stavu, v jakém se politická scéna nachází dnes u nás... 100% ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Kvalita prvej serie ked bol sucasny premier Jim Hacker este iba ministrom ostala v plnej miere zachovana. Navyse sa putavost pre divaka snad aj zvysila, kedze epizody po tematickej stranke ziskavaju nove moznosti - hlavna postava je uz jednou z top person sveta :) Zbohom "nudne" (a velmi vymyslene:) Ministerstvo administrativnych zalezitosti, teraz sa ide na velke temy akymi su medzinarodne vztahy, zbrojenie ci veci narodnej bezpecnosti. Samozrejme, ze s takym vtipom a sarmom, az by jeden neveril :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ještě o něco málo zábavnější než Jistě, pane ministře. Přibylo humoru, prostoru pro Bernarda Woolleyho a jeho slovní hrátky či "vhodná faktická upozornění", navíc James Hacker to Humpreymu Applebymu nandává o trochu více než v dříve (i když lišák Humprey samozřejmě stále vládne). "Musím velice důrazně nesouhlasit se zavedenými praktikami, jež uvalují tvrdá a neobhajitelná omezení týkající se vstupu i odchodu vysoce postavených pracovníků státní správy a jež se vší pravděpodobností, pokud se bude v těchto praktikách pokračovat, přivodí přiškrcení veškerých komunikačních kanálů a mohou dokonce kulminovat stavem rozvinuté organizační atrofie a nezvratné administrativní paralýzy, což může vyústit ve faktickou nemožnost promyšleně a koordinovaně konat vládní funkce ve službách Jejího Veličenstva Spojeného království Velké Británie a Severního Irska." - "Čili nemáte klíč." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama