Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

morris22 

všechny recenze uživatele

"Jistě, pane premiére" je snad ještě o fous lepší než první řada. Řeší se zde nejen regionální a vnitropolitické, ale i zahraniční problémy, o to je větší množství možných zápletek. Například konflikt Británie s Francií o vliv nad tunelem pod La Manchem, je jedinečný. Výborný je také chystaný komunistický převrat na ostrově Sv. Jiří, nebo díl, kdy byl SIru Humphreymu odebrán jeho klíč, ten prostě nemá chybu! :) Jednoznačně pět hvězdiček. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé seriály začnou dobře a špatně skončí. Některé začnou špatně a zlepšují se. Ale některé začnou dobře a mají tendenci se zlepšovat. A ruku na srdce, těch je opravdu málo. Nicméně Jistě, pane mistře a později premiére k ním patří. Nejde říct, že by byla špatná epizoda. U každé z nich se člověk opravdu pobaví. A i když se některá témata opakují, nejsou pokaždé stejná. Za mě skvěle odvedená práce. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ještě odvážnější, ostřejší a brutálnější humor, než v původním seriálu, a zároveň mi (i přesto) přijde přístupnější. Tvůrci i hlavní trojice jsou stále v naprosto boží formě, jedna epizoda je lepší, než druhá a totéž lze říct i o naprosto božích hláškách a složitých souvětí nejen sira Humpreyho. Britský velkoklenot, který je dnes mnohem aktuálnější, než v době svého vzniku. Minimálně u nás. Až to hezké není. 90%. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

K někomu byli scénáristé štědří (zejména Jim Hacker několikrát přelstí Sira Humphreyho), ke zbytku ústřední trojice už tolik ne - jak jsem psal, Humphrey postrádá dokonalé machinační schopnosti, za což taky může představení mírně Mary Sue protipólu (on byl však Marty Stu, takže je to jen fér). Bernard si uchoval hlášky, většinou však místo trefné pointy vypadá jako osoba na autistickém spektru, co bere vše doslova. Annie také ubylo. Velké štěstí, že ale na satiře nebylo ubráno a divák často prozkoumá i zákoutí ministerstev, na které v Ano, pane ministře nezbyl čas. Místo variability humorných situací z předchozích sérií jsou tu tak 3, které v obměnách probíhají dokola - již zmíněné Bernardovy doslovné výklady nebo například jazykolamy hodné Princezny Caroline z Bojacka Horsemana. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ještě o něco málo zábavnější než Jistě, pane ministře. Přibylo humoru, prostoru pro Bernarda Woolleyho a jeho slovní hrátky či "vhodná faktická upozornění", navíc James Hacker to Humpreymu Applebymu nandává o trochu více než v dříve (i když lišák Humprey samozřejmě stále vládne). "Musím velice důrazně nesouhlasit se zavedenými praktikami, jež uvalují tvrdá a neobhajitelná omezení týkající se vstupu i odchodu vysoce postavených pracovníků státní správy a jež se vší pravděpodobností, pokud se bude v těchto praktikách pokračovat, přivodí přiškrcení veškerých komunikačních kanálů a mohou dokonce kulminovat stavem rozvinuté organizační atrofie a nezvratné administrativní paralýzy, což může vyústit ve faktickou nemožnost promyšleně a koordinovaně konat vládní funkce ve službách Jejího Veličenstva Spojeného království Velké Británie a Severního Irska." - "Čili nemáte klíč." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama