Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že dám dvě hvězdy, protože to není ZASE tak špatný, jenže pak přišlo finále a já jen zíral jakou kravinu z toho dokážou udělat. Film na legendárního Kickboxera navazuje celkem povedeně (i když osud Kurta je jako flusanec do obličeje), Sasha Mitchell nemá ani z polovinu takovou muskulaturu jako Jean a už vůbec není v boji tak cool (i když je sám herec amatérským mistrem světa, holt film se od reality někdy dost liší), jenže má v sobě dost sympatií. Vypadá hezky, nevypadá jako bojovník, spíš jako drsňák z Beverly Hills 90210, ale to se mu dá odpustit a celkem mu i přát, jenže pak to začne jít celý do kopru. Na minulým Kicku byl nejlepší trénink. Tady? Trénink neexistuje. Dennis Chan přijede, meditují spolu v parku, final fight, konec. A abych nezapomněl, kamera je hodně špatná, i když je otázka, jestli to není trochu schválně, protože všichni herci prostě nesahají Van Dammovi ani po kotníky, takže se musí střihat mnohem víc, než je zdrávo. Jsem zvědavý co další díly, tenhle byl prohra. PS - nejdřív jsem si říkal, že je škoda, že do toho Jean nešel, ale na druhou stranu bych přišel o můj milovaný Dvojitý zásah. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla fakt šílená blbost, Sasha Mitchell absolotně nedokázal zastoupit Van Damma a i když neni úplný dřevo, tak všechny souoboje vypadaly strašně směšně a trapně, měl radši zůstat jako Coudy. Samozřejmě že i v jedničce ty souboje byly stylem hodnej dostane po držce a pak se najednou vzchopí a nakope mu, ale tady to bylo příliš okatý. Další věc co se mi hodně nelíbila, byla až přílišná podobnost předchozímu dílu a tam kde se to rozcházelo, tak to bylo většinou pěkně ubohý a vtipný scény nebyly vtipný. Takhle zprznit jednoduchý akční béčko to se jen tak nevidí ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

První díl Kickboxera slavil ve své době hodně solidní úspěch a jak už bývá v Americe zvykem, velice brzo se zrodil nápad na pokračování. Svalovec Van Damme byl sice v té době na vrcholu své kariéry a v šuplíku mu ležely nabídky na daleko atraktivnější tituly, ale brzo se objevil další populární hezoun s tváří Sashy "Kouďáka" Mitchella, který na místo hlavního hrdiny rád zaskočil. Na režisérskou sesli se posadil nedávný režisér jiné Van Dammovské vypalovačky (Cyborga) Albert Pyun a jelikož i Michel Qissi, alias záporák Tong Po z prvního dílů v té době taky neměl zrovna do čeho píchnout, mohlo se vesele natáčet. A řeknu vám, nedopadlo to vůbec špatně. Příběh s třetím bratrem, o kterém není v prvním díle ani zmíňka, je sice hodně šroubovaný, ale jinak se snaží dvojka na jedničku hodně odkazovat a to ji šlechtí. Sasha Mitchell naštěstí není takové dřevo, jak by se mohlo dopředu zdát (přeci jen má černý pás já už nevim v čem) a i když se na nich stříhač hodně vyřádil, dívat se na ně v klidu dá. Atmosféru mystického orientu bohužel nahradilo americké velkoměsto, Pyun příběh vůbec tlačí hodně do rodiného filmu (třeba učitel Xian se chová úplně jinak, než jsme na něj zvyklí), Sasha se utká s Tong poem bez pořádného tréninku (i když takový Van Damme před ním musel makat div se z něj nekouřilo), ale i tyhle chyby dokáže omluvit nebývale vysoký počet klasických záporáků (Qissi, Klyn, Tagawa, Hues), který se u filmů s podobnými ambicemi jenom tak nevidí. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Úplně normální akční béčko, kterému podle mě nejvíc škodí, že se snaží přiživit na jménu jedné bojové klasiky, přitom by klidně mohlo stát samo za sebe. Sasha "Coudy" Mitchell sice není ani z poloviny tak dobrý bojovník jako Van Damme, zato bych se nebál říct, že je lepší herec. I návrat Tong Poa je super, i když se objeví až v posledních minutách. Na jedničku to samozřejmě nemá, nezapomenutelné scény jako překopávání palmy se tady nedočkáme, ale jinak je to bez problémů koukatelné a tak nízké hodnocení si to nezaslouží. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Raz sme sa ktomu dopracovať museli, však pán režisér Pyun. Prvý Kickboxer mal pekne prepracovaný príbeh, skvelé bojové scény, takisto aj Van Dammeho, vtej dobe keď bol ešte na vrchole svojej formy. Lenže prišiel iný herec z Dallasovskej sérií Mitchell a veru že si dobre nepočínal ako jeho slávnejšia ikona. Škoda len, že Pyun viac nevyužil potenciál pre tento film a keby pokračoval v slávnom vrcholnom 1. dieli, dalo by sa čakať viac, takto len na 60 percent. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, Michel Qissi a Vincent Klyn tvoří ve filmu thajské trio. Z Asie však přitom pochází jen Tagawa. (Lajty)
  • Ve flashbacku, kdy Sanga (Cary-Hiroyuki Tagawa) vypráví příběh o tom, co následovalo po porážce Tong Poa (Michel Qissi) Kurtem Sloanem (Emmanuel Kervyn), je v horní části obrazovky možné spatřit vodní dělo, které vytvořilo umělý déšť. (Lajty)

Reklama

Reklama