Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ema (Pavla Gajdošíková) je energická pětadvacetiletá prodavačka v supermarketu na malém městě. Tomáš (Jan Jankovský) je třicetiletý pokrývač žijící v nedaleké vesnici. Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení. Ema se rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho to ale nezajímá, protože oba podle něj mají žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii událostí, která obrátí životy obou dotyčných naruby. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno, vztahy aneb taková normální vesnická romance. Ona bejvala kdysi tak trochu kráva, on je nyní tak trochu dost kretén a všichni okolo nich jsou neustále hovada. No, a pak v tom budujte ten onen "zdravý vztah". Od Vojkůvky, Prušinovského i herců přesně vystižená míra čecháčkovského buranství bez byť jen náznaku jízlivého povýšeneckého úsměšku. Což se cení, to zvládne málokdo. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či sa už v našich končinách nedá natočiť aspoň jeden zvukovo vyvážený film. Mnohé dialógy zase raz pre mňa boli nezrozumiteľné. Ale to je jediná výtka, aj tá len technického charakteru. Téma filmu bude isto čím ďalej viac aktuálna, pretože počet umelkýň v tomto žánri dosahuje v ČR a Maďarsku rekordné svetové hodnoty. Kdesi na maďarskej puste by sa nad týmto pokleskom ešte niekto v dnešnej dobe pohoršil, no v ČR podľa mňa už len ťažko. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Galerie životních proher a přehlídka pravidelných účastníků karambolů z neřešitelných křižovatek dospělosti. Přestože se Prušinovského vyprávění opět odhaluje jako to, ve kterém je chlapům snáze odpuštěno a ženy dostávají naloženo občas už jenom za to, že jsou ženy, jen těžko se od dění odtrhává zrak. Nelze neocenit mírně dřevěnou, ale o to uvěřitelnější hereckou sestavu, nad kterou navíc hrdě ční Pavla Gajdošíková v jednom z nejpřirozenějších a i bez jakýchkoli berliček a manýr nejpůsobivějších výkonů, co jsem v novodobém českém filmu potkal. Ano, mám nemálo výtek k poslední třetině, která se chvílemi děje proto, aby se děla a my se s hlavní dvojicí dočkali katarze. Jako celek jsou ale Chyby tak své a ostře ohraničené, že řadoví tuzemští souputníci jen stydlivě stojí ve stínu. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na české poměry poněkud peprnější začátek a celkově ostřejší slovník, ale co si budeme nalhávat, takto se teď mluví a nejen mezi dospělými. Podařilo se natočit povedný film vypovídající dost o české, snadno odsuzující a moralizující nátuře, s dobrým scénářem a herci. Pavla Gajdošíková působí jako zjevení a s Janem Jankovským jim to společně sedlo, což byla velká výhra pro film. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Přestože plně souhlasím s tím, co píše (xx) Martin (xx), opravdu nevím, jak by hlavní hrdinka měla z této situace "v ideálním světě" vybruslit ven. Pokud (viz jiné komentáře) by to měl být film o maloměšťácké omezenosti, namítám, že ve velkoměstě její problém nevyřeší žádná velkoměstská neomezenost, ale velkoměstská anonymita. Idioti, kteří ponižují jiné kvůli minulosti nebo kvůli čemukoli jinému, se najdou všude, ve velkém městě je jen víc ulic, kterými se dá chodit, a víc pracovních příležitostí, takže se dá od idiotů přemístit občas o něco dál. Proto mi taky poslední (spoiler) replika, že prý zůstanou tady na vsi, připadne trochu nevěrohodná. Jak bylo vyprávění nastavené, myslím, že ani ona ani on oči vesnice dlouhodobě nevydrží, a nedokážu si ani v reálném světě představit dvojici, která by se o to v této konstelaci pokoušela. Skončí dřív nebo později ve městě, co má aspoň 100 000 obyvatel, nejpozději s prvním dítětem. Ale jak říkám, to není film o maloměstské omezenosti a pokud by byl, byla by to debilní teze "Ten venkov je tak strašný :-/ Kdyby radši byli tak uvědomělí jako my v Praze! :-/ ". Ten film je prostě o tom, co se přibližně bude dít, když si v osmnácti zahrajete v pornu, a pak se budete snažit žít dál mezi lidmi, kteří jsou lidmi se všemi svými obvyklými způsoby. V tom čistém popisu průseru, se kterým se nedá kolem a kolem už nic dělat, vidím hodnotu tohoto snímku a byl bych rád, kdyby ho vidělo ve věku, kdy jsou ještě blbé jak štolverk, co nejvíce děvčat, aby je od podobných nepromyšlených činů odradil. Bohužel, film nejde nikterak do hloubky či šířky a neobsahuje nic, co by vás nenapadlo už mezi trailerem a začátkem projekce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení odstartovalo v Příbrami, štáb se pohyboval také v Berouně, Kublově nebo Žilině. (willy1)
  • „Chyby jsou příběhem lidí, kteří nejsou ani dobří ani špatní. Jak název filmu napovídá, v určitých momentech svého života chybují a za tyto chyby pak mohou být potrestáni,“ říká režisér filmu Jan Prušinovský. (SONY_)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 7 milionů korun. (SONY_)

Související novinky

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama