Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bouřlivá šedesátá léta, sexuální revoluce, studentský život, lékařské prostředí, anglický humor - z těchto ingrediencí se snad ani nedá vyrobit špatný seriál. Zvlášť když na scénáři pracují i ''Monty-Pythoni'' Graham Chapman a John Cleese. A tenhle britský sitcom je doopravdy skvělý. Dobrodružství studentů medicíny natočená na motivy populární románové série Richarda Gordona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc jsem tomu neveril, jednak uz mam serialovyho favorita z lekarskyho prostredi a to Scrubs a navic serial starej pres 40 let ma precejen jinej druh humoru nez na jakej je dneska clovek zvyklej. A presto me serial hned dvakrat prekvapil. Jednak sice se venuje budoucim lekarum, ale z nejakyho uceni se latinskejch vyrazu, osetrovani lidi a podobne si tu uzijete naprosty super minimum, takze by to mohli bejt klidne studenti treba architektury a bylo by to fuk. Tady se totiz humor zameruje spis na ty mimoskolni aktivity, coz znamena hrani karet, oblejzani hospod, nehorazny chlastacky a baleni zenskejch. A to je druhy prekvapko, ten humor totiz naprosto perfektne funguje i dnes a vubec nepusobi starym dojmem. Ale ono kdyz stoji za scenarem mimo jine Chapman, neni se co divit. Jinak zatim jsem skouk prvni serii, coz je 13 cca 25 minutovejch dilu, kde zapletky jednotlivejch dilu si jsou vcelku podobny, ale vzdy se dari prijit s nakym neokoukanym forem, navic forky tu nejsou neustale za kazdou cenu a o to vic pak pobavi. Takze i kdyz to neni sice nejaka ultimatni pecka, rozhodne skvela zabava, navic se sympatickejma hercema a mimo jine mladym Doylem Martinem Shawem. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Britský humor až do morku kostí suchý, vyzrálý a v pravou chvíli podávaný. Další z hodnotících a komentářních restů, na který jsem drahně let nevzpomněl, dokud přede mnou nevyvstanul sám o sobě. Přitom je to "pouhých" asi 15 let, co naše česká tévé tento skvost uvedla naposledy a slovní spojení "PÉS-HAF" bylo v rodině přijato za vlastní. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typický anglický humor, navíc ze studentského a zároveň lékařského prostředí, by určitě nezklamal ani teď. Je to už dávno, co jsem tenhle seriál viděla, ale některé scény mi utkvěly v hlavě. Třeba ta, kde se studenti o přestávce v bufetu napájeli moštem (jak se tvrdilo v českém překladu) a pak přišli na přednášku jak zákon káže. Bylo mi divné, jak se mohli po moštu opít. Až po letech mi došlo, že šlo zřejmě o cider, který je mírně alkoholický, v té době jsme to neznali, tak nám to chtěl asi překladatel přiblížit. ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Rad bych tento serial zase videl. Naposled jej u nas davali, kdyz jsem byl jeste kluk. Pamatuji si ho jen velice matne (proto nehodnotim), ale dost jsem se u nej bavil. Serial ma byt inpirovan znamou stejnojmennou knihou Richarda Gordona. Po nekolikerem precteni knihy ovsem musim konstatovat, ze prevzaty je skutecne snad jen namet. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Seriál je ze studentského prostředí a já se na něj díval právě ve studentských letech. Působil na mne tehdy hodně zvláštně a zároveň mne něčím okouzloval, ale nedokázal bych říci, čím...Ne všechny díly se mi líbí bez výhrad (revolta a sexuální revoluce konce 60. let se tu až příliš uplatňuje), ale vynikající je díl je úvodní (přijímací pohovor) a díl, kdy Upton v posluchárně s Loftusem provádí vyšetření pacientky. Český dabing Viktora Preisse a Martina Růžka je naprosto dokonalý! To jsou nádherné hlasy, odpovídající věku i mentalitě postav...(je to snad jediný případ, kdy se mi český dabing líbí ještě více než původní angličtina). ()

Zajímavosti (2)

  • Jednomu z autorů scénáře Grahamu Chapmanovi je prostředí lékařského studia velice blízké, neboť sám vystudoval medicínu na universitě v Cambridgi. (Finarfin)

Reklama

Reklama