Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (412)

k212 

všechny recenze uživatele

Já v tomhle minidílku spatřuji hlavně černohumorné narážky na odkazy dob minulých. A pokaždé, když tuhle násilnou frašku z dob Divokého Západu vidím, obdivuji čím dál tím víc Raimiho režijní styl (který si značně pošramotil -pardon- dovařil až Spidermanem). No a také zásadní zlom v jeho kariéře, kdy už začal prstíky strkat do hollywoodské bezedné truhličky. Moc dobře mu to jde s herci, tedy spíš tím mám namysli výběr herců pro určité typy postav. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Kuriózny western. Má slušnú výpravu, nápadité duelové prestrelky a plejádu zaujímavých hercov, no celý film je brzdený nudnou báchorkou o pomste (je skopírovaná z Vtedy na západe, no úroveň westernovej klasiky nedosahuje), slabým scenárom a topornou hlavnou predstaviteľkou. Natočené je to však pekne. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na manýře.. Hackman je spíš než Frank zase Malým Billem z Unforgiven, pomstychtivé Harmonice Sharon, která nezuje dlouhé kožené boty ani při spaní, musejí hrozně smrdět nohy, Crowe je tajemný jako Cheyenne a Leo je tu za slizké dvanáctileté děcko, jehož výšku ve stopách a palcích byste mile rádi nahlásili truhláři. Celkem to funguje při soubojích (teď nemyslím průstřely, přes které jde denní světlo), nebo když při flashbacích nechá Silvestri zavzpomínat na vesmírného lovce, ale jinak je Raimiho výstřední vize divokého západu jen fraškovitý balast. Dobře, že scény s Brucem Campbellem byly vystřiženy, jinak by to už moc připomínalo mix trojky Evil Dead a Brisco County Juniora.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Redemption ,2. Gunfight Montage ,3. Couldn't Tell Us Apart ,4. John Herod ,5. Ellen's First Round ,6. Lady's the Winner ,7. Dinner Tonight ,8. Cort's Story ,9. Ellen vs. Dred ,10. Kid vs. Herod ,11. I Don't Wanna Die ,12. The Big Day ,13. Ellen Returns ,14. The Law's Come Back to Town ,15. The Quick and the Dead (End Credits) , ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 92%***TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: hvězdná herecká sestava, tehdy již veterán Gene Hackman a pro mě již známá tvář Leonarda DiCapria a taky méně okoukaná Sheron a skoro nezmámí Russle Crowe, dnes jsem si však všechny herce užil trochu jinak, líbila se mi hudba, napětí a emoce, které ve mě film vyvolal a rovněž mě oslovil systém soubojů MINUS: řekněme že by mi nějaký remake nevadil, ale zatím o žádném nevím./// Shrnutí: Pro mě jeden z nejlepších westernů 90. let, který jsem poprvé viděl, když mi bylo asi 12 let. Zanechal ve mě zvláštní pocity a zároven ve mě probudil hravého ducha, kdy jsem si na papírky sepsal všechny známe kladné, ale i záporné postavy a hrdiny, stejně tak i kamarády a udělal největší westernový souboj všech dob. Vlastně mi to vydrželo dodnes (pořádání turnajů). Tak mi řekněte jak by jste hodnotili film, který vás tolik ovlivnil :-) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Po skončení natáčení koupila Sharon Stone koně Magic se slovy: „Jezdím celý svůj život, ale nikdy ne na tak skvělém koni jako je tento.“ (TaNya_)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama