Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství claphamské kuchařky (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Clapham Cook (více)

Obsahy(1)

Dobrá kuchařka je pravý poklad. Na Hercula Poirota se obrátí jistá paní Toddová s žádostí, aby našel její pohřešovanou kuchařku Elizu Dunnovou. Věhlasný detektiv se nejprve zdráhá případ přijmout, neboť se domnívá, že taková banální záležitost není hodna jeho pověsti. Nakonec se ale v doprovodu paní Toddové a svého věrného společníka kapitána Hastingse vydává do Claphamu v jižním Londýně a zahajuje vyšetřování. Podle služebné Annie za vším stojí bílí otrokáři, Poirota však spíše zajímá objemný kufr slečny Dunnové a také platící host v domě Toddových, bankovní úředník Arthur Simpson. Pátrání zavede Poirota i na venkov, který z duše nenávidí. A nakonec pomůže i vrchnímu inspektorovi Jappovi s jedním nevyřešeným případem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První v pořadí natočený Poirot? Dobrý, nikoliv zázračný. Každopádně na rozjezd super, šlo vidět, že to ještě úplně není on, ale k tomu se brzo Suchet dopiloval. Zapeklitost minimální, rychlost řešení maximální, i kvůli tomu si to tu další hvězdu nezaslouží. ... Bedna s věcmi, dědictví domku, bankéř Australan, ukradené akcie, podřadný případ, (název lodi, Lemonová). ()

demovka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jeden den jsem viděla poslední díl a posléze hned tento první. A říkala jsem si při tomto příběhu ano, takový je, chytrý a sebestředný. V knize je vykreslen více záhadný. Na případu je hezké to, že se v podstatě dohromady dají banální příhody, nebo-li malé případy a je za nimi vražda s mrtvolou v kufru. A přijde na to samozřejmě první Poirot. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E01. Uplne prvni dil s Poirotem, trochu prekvapive bez nejakeho uvodniho seznameni s hl. postavou nebo obdobim, ve kterem se pribehy odehravaji. Ale je fakt, ze ani u Columba ci Holmese nic takoveho nebylo, takze to nebudu brat jako minus. Pocatecni serie jsou kratke, 50ti minutove, takze ani zapletka neni prilis komplikovana. Nema jeste ten klasicky sedanek s "rozpletanim" mezi podezrelymi. Spis pripomina prave Holmese s J. Brettem z 80. let. Suchetuv Poirot ma uz ale od prvniho dilu svuj jemny typicky humor, eleganci a dobovou atmosku. [spoiler!! - fail je ovsem za mrtvolu v kufru, ten by s takto nezabalenym telem nehorazne - a dukazne - zapachal i zvenci] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká, převelká škoda, že v prvním díle seriálu, kterým tenhle filmek je, není dáno divákovi více nahlédnout na Poirota jako takového a není s ním divák více seznámen, i tak to ale ovšem nevadí, protože... Stejně každý ví, co je zač. Dobrá je i zvolená předloha, především proto, že se může začít vyšetřovat hned od začátku a nemusíme se v půlce filmu seznamovat s okolnostmi před činem, takže vyšetřování samé trvá vlastně skoro stejně dlouho, jako u některých pozdějších (čili novějších) filmů, kde se stopáž zdvihla na hodinu a půl. Rozuzlení sice divák může odhalit dříve, než sám detektiv, ale dle mě hlavně díky českému dabingu. " Existuje snad něco, s čím by si Poirot neporadil? ".. " Hřebík " ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno