Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Outsider (S05E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Underdog (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1993, 51 min

Obsahy(1)

Vedoucí technik Astwellových chemických závodů Horace Trefusis přistihne ve své laboratoři zloděje, ten uprchne, policii však nikdo nezavolá. Hercule Poirot s kapitánem Hastingsem jsou pozváni do sídla lorda Astwella na golfový turnaj. Ani tato společenská událost se neobejde bez diskusí o pracovních záležitostech. Lord Astwell chce prodat nový druh syntetického kaučuku, který vyvíjí jeho podnik, nacistickému Německu, s čímž nesouhlasí jeho bratr a společník Victor, ani chemik Trefusis. Konfliktní lord Astwell má rozpory i s dalšími členy vlastní rodiny, není proto velkým překvapením, když je jednoho rána nalezen ve své pracovně zavražděný. A vražednou zbraní je jedna z belgických miniatur, kterým se Poirot tolik obdivoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S05E02 - Chvíli jsem uvažovala i nad dvěma hvězdami, protože tohle byl zatím ten úplně nejslabší díl. Nezáživná zápletka. Divák nedostal skoro žádné stopy, proto bylo krajně obtížné odhalit vraha. Naopak snaha odlákat pozornost k rádoby zloduchovi byla okatá až běda. A i když se Poirot nechával zhypnotizovat, tak vtipu tento díl taky moc nepobral. Bohužel. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že nemáte vystudovanou University of Chemical Technology and Metallurgy v bulharské Sofii? Vem to čert! Chemické poučky náš pižmoň neřeší - raději se věnuje dílům podezřelých belgických mistrů v oblasti lití olova! A tato nadutost způsobí, že nechá hlavního ignoranta skapat úplně stejně jako vařící černý čaj ze samovaru kdes v zasněženém Pitěru. Budoucí brigádní generál Hastings pořád nemá práci, rytířský titul ani babu. A právě proto každého překvapuje, že auta a kvádra mění stejně intenzivně jako David během působení v pařížském PSG. Vzorně nudné, avšak obrýlené! 73% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chemická továreň, protivná obeť vraždy, Poirot s nevídaným umeleckým nadšením, hypnóza, samé nezvyklé okolnosti. Vrah sa do poslednej chvíle neprejaví a nedá odhaliť a nakoniec je celkom nečakaný napriek jasným indíciám smerujúcim mimo. V tomto dieli je veľké množstvo skvelých bonmotov. –––– Než se nadějete, obsadí Evropu. Možná začnou s vaší zemí, s Belgii. Hm, to jim nepotrvá dlouho. –––– Nevšiml jsem si, že byste přikládal váhu intuici. – Intuice, Hastingsi, dost často vychází z faktu, který je pohřben tak hluboko kdesi v podvědomí, že si subjekt neuvědomuje jeho existenci. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl z průměru nevytáhne ani hypnotická paní Citronová se svým kyvadélkem ani závěrečné Hastingsovo hole-in-one. Poirot opět slintá nad sbírkou belgických miniatur ("Belgické jsou nejlepší, protože jsou největší!") a vyšetřuje vraždu obhroublého továrníka-chemika, kaučukového dědka, kterého nikdo neměl rád, ale aspoň dokázal dost přesně předvídat průběh druhé světové války. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama