Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zoznamovanie s Poirotom sa mi začína veľmi páčiť. V niektorých prípadoch začínam mať istotu, že miernou štruktúrou sa inšpiroval aj môj obľúbený 'Monk'. A to je to, čo mám rád a je rozvité práve tu. Tajomná atmosféra, nezlučiteľné indície, historická anglická doba s množstvom šarmu, intelektuálne vyšetrovanie, geniálny záver s vygradovanou pointou. Akurát tá cesta k nemu mohla byť zaujímavejšia. Už som ju u Poirota takú videl. 80%. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E02 - Několik dějových linek, spousta zločinů různých druhů, podvůdky, intrikaření, navázání i na minulost, bylo tady toho možná až příliš. Závěrečné odhalování jsem si musela pustit ještě jednou, protože mi některé věci neseděly. Celým dílem nás prováděla malá myška, pořád jsem čekala, jestli to k něčemu bude a nakonec opravdu trošku ano. Nejlepším ale na tomto dílu je vtipkování. Japp je na nějakou dobu bez manželky, Poirota se mu ho zželí a vezme ho k sobě. Tam se Japp seznamuje s kuchyní Poirota či slečny Lemonové a problémy v koupelně byly luxusní :) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíly mezi Brity a Belgičany jsou opravdu velmi značné. Scény s kulturními střety mezi Jappem a Poirotem celý příběh hodně odlehčovaly, ale také bohužel strhávaly všechnu pozornost na sebe a odváděly ji od závažného zločinu. Jejich drobné šarvátky se začínají krásně stupňovat. Já si ani nepomatuju, jestli jsem někdy viděla paní Jappovou. Není ona náhodou něco podobného jako paní Colombová? U tohoto příběhu mě obzvlášť zajímalo, jak se to celé rozplete. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbených dílů, jak v knižní, tak televizní podobě. To nepostrádá vtip a zajímavé herce v nespočtu rolí, jimiž je Hickory Dickory Dock zabydlen. Mladičký Damian Lewis obzvláště potěšil v roli Leona. Jenom jsem si představovala někoho adekvátně charismatického do role Nigela, jeho představitel mě tady vcelku zklamal. Sice je to bratr Colina Firtha, ale bratříčkovým kouzlem rozhodně neoplývá. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S06E02. Takovy "studentsky" dil, ktery se z velke casti odehrava na koleji. V tomto podani to neni velka budova jako u nas, ale spis takova soukroma ubytovna, kde je studentu jen nekolik. Sice jsou na bezne studenty prece jen vizuelne starsi a pusobi spis jako postgradualove, ale budiz, nebudu hnidopich :) Kazdopadne tento setup dava zajimave moznosti, kdy kazdy student predstavuje odlisny obor a cili jine prostredi ci znalosti. Psycholog, politolozka, chemicka, medik, moda a navrharstvi, literatura. Je to pestre a do toho jeste zasahuje pasovani diamantu a polit. situace s jednim nemocnym poslancem. Navic je "pani Columbova-Jappova" (kterou tak nazyvam, protoze nebyla v zadnem dile jeste videt) docasne mimo domov a v domacich pracech nemotorny Japp bere zavdek Poirotovou nabidkou na docasny azyl, coz zpusobi roztomile problemy. A vlastne jsem zapomnel na tu uzasnou mysku, ktera "proleza" celym dilem :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama