Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Případ v ulici Hickory (S06E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Hickory Dickory Dock (více)

Obsahy(1)

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbených dílů, jak v knižní, tak televizní podobě. To nepostrádá vtip a zajímavé herce v nespočtu rolí, jimiž je Hickory Dickory Dock zabydlen. Mladičký Damian Lewis obzvláště potěšil v roli Leona. Jenom jsem si představovala někoho adekvátně charismatického do role Nigela, jeho představitel mě tady vcelku zklamal. Sice je to bratr Colina Firtha, ale bratříčkovým kouzlem rozhodně neoplývá. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skupina pro Poirotovo vyšetřování je klasicky uzavřená a pořád na jednom místě, inspektor Japp je zase jednou správně tragická figura, zápletka jako vždy pro normálního smrtelníka nerozluštitelná, to mají díly víceméně společné. Tentokrát je k tomu přidán mladej Lewis a zajímavá režisérova hra s všudypřítomnou myší a vyřešit naráz tři případy se ani tomuhle belgickému čmuchalovi nepovede každý den. Jen pohled na třicetileté anglické studenty a jejich kolejbábu mi nebyl moc po chuti. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

z iks ypsilon důvodů jeden z nejlep... Nejzábavnějších filmů s Poirotem, který si tak trošku (z mého pohledu) utahuje z klasické premisy šlechtický dům -> dědictví a místo ní naděluje vysokoškolskou kolej a magořivou, řeckou kolejmamá, k čemuž se připojují neskutečně skvělé scény mezi Jeppem a a Herculem jenž jsou nebetyčně skvostné. Výtečná je také absence nějaké vyloženě záporné postavy (která stejně nikdy není vrah) a i obsazení celkově. Navíc, lepší roli pro myš těžko pohledat (o= ()

LucyW. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to myš, ne krysa a aby bylo jasné, proč tam je: I když se česky překládá jako Zlatá brána, originální rozpočítávadlo zní: Hickory, dickory, dock, the mouse ran up the clock. The clock struck one, And down he run, Hickory, dickory, dock. Můj nejoblíbenější Poirot (a ano, má na tom svůj díl Damian Lewis). ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dnes na ČT1(že to dávají jsem zjistil jenom díky tomuhle webu takže velmi děkuji). Hercule Poirota jsem neviděl už dlouho a proto jsem se těšil. Bylo to výborné, opět nádherná hudba, temná atmosféra a postupné rozkrývání případu pašování na studentské koleji a událostí s ním spojené. Dále náhled do Poirotova soukromého života nebo jeho rozpory, co se týče názoru na dobré jídlo bylo úsměvné a já se cítil jako u starých známých(knížky od Agathy Christie miluju a nejvíc ty o Poirotovi). Ke konci mě dostaly obrazy z pohledu myšky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pri záverečnom rozuzlení v obývačke internátneho domu sa za Poirotom nehýbu hodiny. (BoncheR)

Reklama

Reklama