Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi bych šel na rande spíš s ďáblicí než s tou fuchtlí. První Elliotovy alter ega byly docela slušný a nápaditý (zvlášť ten narkobaron, citlivej hoch a rozhovor s basketbalistou), ale postupně to bohužel ztratilo šťávu a nevim, proč tam musel bejt zase politicky korektně zapracovanej bůh. Škoda, pár nápadů bylo dobrejch, viz vejš, ale hlavně nápad na obsazení E. Hurley. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Taková víceméně průměrná romantická komedie (remake) o hledání sebe sama. Nebyl jsem si moc jist, zda se Fraser do role ňoumy hodí, ale nakonec si s tím poradil a po slabším úvodu už to bylo jenom lepší. Je to tak za 3*, ale celou hvězdu dám za sexy Elizabeth Hurley, která vystřídala kostýmky a naplnila snad všechny fantazie všedního muže :p ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vtipná a chytrá komedie o tom, že není tak úplně jednoduché, vyznat se v tom, co vlastně chceme a co ne. A nemusí jít vždycky o přání, plněná samotným ďáblem. Brendanovy proměny mě moc pobavily, třeba ty, ve kterých se stal supercitlivým chlapcem nebo zase namakaným vygumovaným sportovcem, rozdávajícím "neotřelé" odpovědi novinářům po zápase. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prostý smrtelník, pokud je to muž, heterosexuál, je fyzicky zdráv a netrpí žádnou z řady poruch sexuální preference či deviací, musí prohlásit, že to v tomhle filmu Liz prostě seklo. Já ale musím dodat, že byla naprosto bezuzdně dokonalá ve svojí sexy póze největší ďáblice a totálně nasazeného zlomyslného vampa. Obzvlášť když se ukáže že není až tak zlá, ten kontrast totiž zvýrazní každý detail...na pětatřicet slušný výkon, že? Nicméně to nezachrání fakt, že právníka by neměla náděj dostat:) Navíc kdyby byla opravdu zlá, přečetla by tu smlouvu celou sama, pak by se totiž nešlo nesobecky spasit, že jo;) Ale dost těch keců. Film jako takový - některé gagy (části příběhu) skvělé, jiné horší, tak už to na světě chodí. Celková story - hrozná, jakmile vyřkne přání, už víte kde bude háček...ale i tak se dobře bavíte;) Jenom ten závěr...to je moc, fakticky moc, ani to nedává smysl. Jak se tedy zachovat? Dá se na to dívat víckrát, už kvůli Brendanu Fraserovi a jeho komediálnímu talentu (a kvůli Liz, of course;)), výsledná známka je 70%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Občasné dobré vtípky to nakonec ubilo svým hloupým dobrým koncem tak nenápaditým, že by se ďábel naštval, kdyby ten film viděl. Kdy už někdo konečně natočí film, kde by ďábel byl vykreslen na konci jako vítěz aspoň morálně? Ale svůj účel to splnilo a kromě spousty momentů nudnosti a jednotvárnosti mě to i pobavilo a navíc, při sledování filmu mě napadl skvělej námět na povídku, kvůli čemuž se to sledovat určitě vyplatilo. Takže díky, ďáble. (ještě taková malá poznámka k filmu, pořád sem nechápal, proč se nevykašle na Alison a nepozve na rande tu ďáblici?) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde citlivý a něžný Elliot zpívá píseň o delfínech, je to ve skutečnosti režisér Harold Ramis, koho slyšíme hrát na kytaru. (Bakllazaan)
  • Elizabeth Hurley si v tomto filmu oblékne celkem 19 různých šatů. (Bakllazaan)
  • Matematický úkol "xn + yn = zn , kde n > 2 a x, y, z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. (Aelita)

Reklama

Reklama