Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (413)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Harold Ramis, okrem toho, že bol jedným z členov teamu „Krotiteľov duchov“, je aj pomerne úspešný režisér. U mňa zatiaľ najviac zabodoval snímkom „Na Hromnice o den více“. Ale mám rád aj túto jeho „Zmluvu s diablom“. Nenáročná, mysteriózna komédia, v ktorej veľmi dobre stvárnil hlavnú mužskú úlohu Brendan Fraser. Zahral si tu nepriebojného dobráka Elliota, ktorý neuvážene podpíše kontrakt s všemocnou sexi diablicou. Tú zahrala Liz Hurley. Jeho priania sa mu síce vyplnia, ale zakaždým to pre neho skončí katastrofou. Nech si želá hoci čo, vždy sa to obráti proti nemu. „Zmluva s diablom“ nikdy nie je výhodný kšeft. *** ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

.Ta Liz Hurley je opravdu mimořádná kočka, když přiměla i inteligentního kolegu Geminiho bušit se v záchvatu atavismu do prsou a halekat na celý prales o své sexuální příslušnosti. S hodnocením Liz souhlasím, ale klasifikovat filmy podle půvabů hereček, došli bychom k závěru, že nejlepším filmem všech dob je nějaká bondovka. ;o) Ne ne, Smlouva s ďáblem je průměrný film a IMHO právě "vinou" Hurleyové. Nečilte se, vysvětlím. V původním filmu Okouzlený (VB 1967) hrál ďábla Peter Cook (po něm a Dudleym Mooreovi se v remaku jmenují ďáblovi dobrmani). No a nahradit chlapa s knírkem nestydatě svůdnou krasavicí, obalenou v rudých hadřících, byla chyba. Protože dotyčná je stokrát atraktivnější než ta šedivá myška, po níž Brendan Fraser (hrozný ve všech podobách) touží. 50% ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná taškařice, která ovšem v závěru při hrdinově prozření postrádá na začátku vybudované tempo. Ovšem pasáž s columbijským dealerem je vynikající ;) Škoda také, že se nakonec do filmu nedostalo alternativní 6. přání, kde se z Elliota místo prezidenta stala rocková hvězda. Už jen kvůli této desetiminutové pasáži, která musela být přetočena z důvodu přístupnosti, stojí za to půjčit si DVD. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Just The One (I've Been Looking For) - Johnnie Taylor ,2. My Family - Banana Oil ,3. Frenazo - Tony Phillips ,4. Stop The Rock (Mint Royale Mix) - Apollo Four Forty ,5. Mi Amor - Javier Torres Mosley ,6. Dolphin Song - Brendan Fraser ,7. DJ Girl Around The World (Disco Mix) - Katalina ,8. Rock & Roll Part 2 - Gary Glitter ,9. Meena Devi (Goddess Mix) - Tulku ,10. Inside Of You Inside Of Me - Brendan Fraser ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film postavený v podstatě jen okolo výstřelků Elizabeth Hurley, která je zde prostě ďábelská. Příběh je zaměřený na vývoj charakteru a posílení osobnosti ustrašeného a velice divného Elliota (neplést se mnou :D). V každém případě jde o velice zajímavé dílo, které je přirozeně vtipné a není tak předvídatelné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jedna z komedií kterou můžete vidět opakovaně a neomrzí. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Elizabeth Hurley si v tomto filmu oblékne celkem 19 různých šatů. (Bakllazaan)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)
  • Matematický úkol "xn + yn = zn , kde n > 2 a x, y, z ≠ 0", který Ďábel stírá z tabule, nemá řešení v oblasti přirozených čísel. Je to Velká Fermatova věta, pro kterou přes 300 let hledali důkaz matematici celého světa. (Aelita)

Reklama

Reklama