foto

Elizabeth Hurley

  • nar. 10.6.1965 (52 let)
    Basingstoke, Hampshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elizabeth Hurley sa narodila 10. júna 1965 v anglickom Basingstoke v rodine vojaka Rega a učiteľky Angely Hurleyovcov ako druhé z troch detí. Ako malé dievčatko navštevovala hodiny baletu. Jej tínedžerské roky poznačil fenomén punku, vďaka ktorému svojho času nosila ružové vlasy a piercing v nose. Jej herecká kariéra sa začala na Basigstoke College of Technology, kde účinkovala v školských predstaveniach, neskôr vyhrala štipendium na London Studio Centre.

Liz sa ušlo prvej väčšej pozornosti po tom, čo vďaka jej príťažlivému zjavu získala v roku 1980 ocenenie „Tvár roka“ v miestnych novinách vo Winchestri. To jej zaručilo kontrakt s prestížnou londýnskou modelingovou agentúrou. S príchodom do hlavného mesta prišli aj jej prvé dotyky s filmovým herectvom. Filmový debut si odbila ako 22 ročná v melodráme „Aria“, ale populárnejšou ju urobila až štvordielna televízna adaptácia hry Dennisa Pottra „Christabel“ (1988). Pri natáčaní španielskej romance „Al Viento“ (1988) stretla svojho dlhoročného partnera Hugha Granta.

V ďalšom období sa objavila v britských a amerických prevažne nízkorozpočtových snímkach, spomedzi ktorých vyniká najviac thriller „Passenger 57“ (1992), kde si zahrala jednu zo stewardiek. Pracovala ako v Hollywoode („The Young Indiana Jones Chronicles“), tak i doma v Anglicku („Rumpole of the Bailey“). S rokom 1994 prišiel veľký komerčný úspech filmu Štyri svadby a jeden pohreb, kde stvárnil hlavnú rolu jej priateľ Hugh Grant. Liz na premiére zažiarila v čiernych šatách od Versaceho a zakrátko už mala vo vrecku reklamný kontrakt s kozmetickým gigantom Estée Lauder.

Z filmov, v ktorých si zahrala v nasledujúcich rokoch stojí za zmienku dráma Samson a Dalila (1996), či komédie Môj strýko z Marsu (1999), Ed TV (1999), Zmluva s diablom (2000) a Americký Casanova (2002). Osobitou kapitolou jej kariéry je komediálna sága o najsvojráznejšom tajnom agentovi všetkých čias Austinovi Powersovi (hrá ho Mike Myers). Elizabeth stvárnila Austinovu priateľku v prvých dvoch dieloch.

V októbri 2000 po skrachovaní trinásťročného vzťahu s Grantom, stretla amerického multimilionára Stephena Binga. 4. apríla 2002 sa jej narodil syn Damian Charles Hurley, otcom ktorého bol práve v tom čase už jej bývalý partner Bing. S potvrdením jeho otcovstva však mala značné peripetie. Je o nej známe, že na prvých fotkách jej synčeka zarobila 2.1 milióna liber a podľa britského denníka Daily Mail jej do roku filmové zmluvy vyniesli celkovo 13 miliónov libier.

2. marca 2007 povedala Elizabeth „áno“ po vyše ročnej známosti indickému biznismenovi Arunovi Nayarovi na utajenej, no veľkolepej svadbe. Tá sa začala v na zámku anglickom Cheltenhame a pokračovala v Indickom Bombaji. Založením si vlastnej rodiny Liz v kariére akoby ubrala načas z „plynu“.

Mark "atlee" Norman

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Wild Bunch
2014 Viktor
2011 Wonder Woman (TV film)
2010 Made in Romania
2007 Mladý Indiana Jones: Píseň lásky
2004 Method
2002 Americký Casanova
Sloužit Sáře
2001 Bouchači a bouchačky
2000 Smlouva s ďáblem
Váha vody
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
Ed TV
Můj nejoblíbenější marťan
1998 Půlnoc nikdy nekončí
1997 Austin Powers: Špionátor
Podsvětí
1996 Biblické příběhy: Samson a Dalila (TV film)
Harrisonův případ (TV film)
1995 Mad Dogs and Englishmen
Osudné svědectví (TV film)
1994 Beyond Bedlam
Sharpův nepřítel (TV film)
1992 Largo invierno, El
Přepadení ve vzduchu
1990 Death Has a Bad Reputation (TV film)
Skipper, Der
1989 Síla vůle (TV film)
1988 Remando al viento
1987 Árie

TV seriály

2015 The Royals (TV seriál)
2007 Super drbna (TV seriál)
2001 21. okrsek (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1991 Orchid House, The (TV seriál)
1988 Christabel (TV seriál)

Dokumentární

2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2006 Project Catwalk (TV seriál)
2001 Human Face, The (TV seriál)
1999 Edtv: Caught in the Camera's Eye
Making of a Mobster: 'Mickey Blue Eyes', The (TV film)
1997 Off the Menu: The Last Days of Chasen's
1995 World of 007, The (TV film)

TV pořady

2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2003 Comedy Central Roast of Denis Leary (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1997 Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(155)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace