Reklama

Reklama

Sexy Jexi

  • USA Jexi (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Philovi zcela změní budoucnost nový mobilní telefon s inteligentní aplikací, která mu chce zlepšit život. Ovšem podle sebe a navždy. Umělá inteligence začne žárlit a rozhodne se svému majiteli pořádně komplikovat jeho milostné peripetie... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (63)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Dobrá premisa ještě neznamená dobrý scénář. Nápad s telefonem, který šikanuje majitele je super. Ze začátku filmu lze poznat, že tvůrci se snaží i o kritiku dnešní "online" společnosti, degenerované články typu "TOP 10 koček, co vypadají jako Ryan Gosling" a civící do krabiček v ruce místo toho, aby se bavili s dalšími lidskými bytostmi. S přibývajícími minutami se ale tento aspekt vytratil, což je škoda. Ku prospěchu filmu je, že nemá ani hodinu a půl, protože romantická linka není příliš nosná, vtipy se také postupně vytrácí a sází se zbytečně na vulgarity. Škoda, v perech lepších scénáristů se mohlo jednat o něco víc než jen o "OK" nenáročnou komedii na jedno zhlédnutí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se opil a potřeboval jsem nějakou "blbost" , u které nebudu muset tolik myslet a příjemně vypnu. A tohle byl přesně ten typ filmu co mě sedl do mého stavu. Už během pár minut jsem věděl jakým způsobem se příběh bude vyvíjet a co se asi stane. A kupodivu mě to nevadilo. Adam Devine byl snesitelný a měl minimum vulgárních fórů. Alexandra Shipp si svoje odehrála a do filmu mi sedla. Hlásek Rose Byrne byl velmi příjemný a hezky se poslouchal. Příjemně mě překvapilo, že to není úplná blbost, má to fakt pěkné záběry na San Francisco, "uvěřitelnou" romantiku a krátkou stopáž. Žádný zázrak nečekejte, přesto jako obyčejný odpočinkový film to funguje více, než dobře. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmy s Adamem jsou si v podstatě dost podobné, průměrné komedie, které jsou ale ideální na brain off odpočinek. Námět s mobilem, který má pocity, mě na papíře nadchl, mám pro tyhle A.I. témata slabost (Simone je moje GP), ale nakonec byl využit v podstatě jen v prvních a posledních patnácti minutách, a to velmi, velmi, opatrně. Když vezmu jiné filmy Lucase a Moorea, sice se mi většinou líbily ještě méně než Jexi, ale rozhodně se v nich autorská dvojice odvázala daleko víc, PG R mě u tohoto filmu upřímně překvapuje. Čekala jsem, vzhledem k Adamovi v hlavní roli, že nepůjde o žádný zapamatování hodný zázrak, ale že se budu většinu relativně krátké stopáže nudit, bylo i tak zklamáním. V rukách Tonyho Scotta, Duncana Jonese nebo Andrew Niccola by se dal námět přetavit v luxusní sci-fi thriller. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Jexi“, akože na poukázanie modernej závislosti ľudí na mobile a využívanie moderných technológií (s dôrazom „bez prečítania podmienok použitia“), vôbec nie je zlým nápadom. To, že ho chcú zabaliť do takej komédii, ktorá postráca inteligentný humor, je už zlý nápad a hlavne problém. Pozadie príbehu je klišé, plných tuctových a občas zbytočných vtipov (to však musím uznať, že sex typu „cable in/out“ ma „pobavil“). Výkony hercov sú ploché, bez snahy byť naozaj seriózny. Z tohto príbehu, hlavne z pohľadu „odkaz / otázky pre ľudí“, by sa dalo vyťažiť aj viac. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

U filmoch a seriáloch mám často problém s postavami typu Phil. Som proste rozmaznaný všetkými sympatickými postavami z kopec iných filmov, do ktorých sa dokážem vcítiť a ktoré robia (podľa mňa) správne rozhodnutia a niekedy sú mi podobní alebo majú aspoň pár rovnakých vlastností ako ja. To sú dôvody, prečo sa mi nedá pozerať napr. na Sexual Education, kde ma hlavná postava vyslovene irituje. Samozrejme musím pochopiť, že filmy nie sú iba o takýchto hrdinoch. Avšak u Phila to bolo celkom iné. Na jeho zvláštnosti som sa skôr zabával a bolo príjemné sledovať, ako sa mu za 80 minút svižným tempom mení život. Je to klasická schéma - človeka zmena nepríjemne prekvapí, potom ju začne využívať, potom to začne byť zlé, ale nakoniec sa to skončí tak, ako sa to má skončiť. Bál som sa, že to bude nudné, ale nakoniec som sa pár krát aj pobavil. 6/10 (Videné na Netflixe, 29.8.2020, Originálne znenie) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama