Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V New Yorku, když se zastavíte, tak Vás rychle nahradí." Nejsem fanda takovejch těch hluboce lidskejch nebo hluboce koňskejch příběhů, ale tohle se fakt povedlo. Krásně to ukázalo, že rozdíly mezi naprosto zbytečně chvátajícím městem a pohodovým venkovem jsou evidentně všude stejný. Na můj vkus to teda bylo dost dlouhý a nejedno značkování telat bych z toho dokázal vystřihnout, ale nevleklo se to. Před Montanou mě to drama moc nebralo, ale na ranči už to bylo celý takový příjemně pohodový. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ten film moh mít klidně tak poloviční stopáž a stejně by to byla nuda. Takhle je to nuda na druhou. Scarlett Johansson je tady ještě dítě, takže ani kvůli ní nemá smysl se na to dívat (pokud člověk neni pedofílek). No možná mi něco uniklo, když tak koukám na ty ostatní komentáře, ale mně se Zaříkvač koní prostě nelíbil. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)
  • Robert (Sam Neill) prichádza na ranč do Montany autom z požičovne. Pri svojom odchode na letisko však musí využiť "odvoz" od domácich. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama