Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Záběry přírody a života rancherů stejně chytlavé jak v reklamách "Marlboro man, Marlboro country", akorát tady bez cigaret, hlavní kovboj ztělesněním dokonalosti pro nejedny dívčí a ženské oči (která aspoň jednou nezatoužila po koníčkovi a po drsném, však citlivém princi, který by koně i ji v jakékoliv situaci zvládl ukočírovat tak, že sedmé nebe by se jí zdálo jako zaplivaný suterén?). Romantice se nebráním nikdy, ale jsem pouhý středoevropan bez koně, takže toho současného US kovbojství je zde na mě, bohužel, příliš. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Působivé rodinné drama plné dobrých herců s dojemně smutným příbehem (a ne jedním). Mezi Robertem Redfordem a Kristin Scott Thomas to náramně jiskří. Dále životem zhrzená mladičká Scarlett Johansson a pro ještě větší zpestření Sam Neil a Dianne Wiest. Všichni mají co hrát a hrají velmi dobře. Líbila se mi kamera s takovým zajímavým večerním nádechem (nevím jak jinak to přiblížit), velmi zdařilá výprava s velkolepými záběry a úžasná hudba, která příběh nádherně doplňuje. Nevím, přijde mi to jako další nedoceněný snímek. S každou další projekcí objevím něco nového a zajímavého a film se líbí čím dál víc. Robert Redford prostě umí. Hodnocení zvyšuju na max. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mám rád koně (a ne, (byť „masák“) výjmečně nemyslím (koňský) salám, mám rád (nespoutanou) přírodu, mám rád volně plynoucí Redfordovu režii a mám rád Roberta jako herce. Položme si (řečnickou) otázku. Můžu mít nerad tento snímek?! ANO, tak prosté to někdy bývá. Téměř to vypadá, že si Robert tento snímek střihnul pro svoje potěšení a nutno jedním dechem dodat, že i pro to mé. Vzhledem k faktu, že si zdejší drtivá většina dává dobrý pozor, aby neodkryla „duši nevyléčitelného romantika“, tak byť já se za něj rozhodně nepovažuju, bez mučení přiznám, rád jsem se nechal unést. (Za)snít , stejně jako (po)zastavit se (člověk) občas musí, aby se posléze opět probral a nadechnul do reálného života. Takže, děkuji Roberte! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Svěř hlavní role koním a nemůžeš být neúspěšný. Svěř režii Redfordovi a nemůžeš být zklamaný. Zadej hudbu Newmanovi a nemůžeš mít výčitek. Nádherný příběh plný lidství a láskyplné sounáležitosti s koňmi, který pohladí a zároveň přiměje k různým úvahám. U Roberta Redforda si začínám všímat jedné vlastnosti, kterou tak náramně ovládá Clint Eastwood. A sice, že dokáže filmu vdechnout cosi, co nelze popsat, nýbrž jen cítit. Je to pocit, jenž vás po doběhnutí titulků automaticky donutí sáhnout po nejvyšším hodnocení. Pokud bych ale přeci jen měl něco vytknout, přeobsadil bych postavu matky Annie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Redford se evidentně doslova vyžívá v propracovanosti a trpělivosti, s jakou celý příběh vypráví. Je až k neuvěření, že námět tak blízký běžnému životu skloubený s tak dlouhou stopáží může fungovat takovým skvělým způsobem. Snad to bylo překrásnou krajinou, bezchybným hereckým obsazením nebo prostě jen Redfordovým režisérským umem, ale mě Zaříkávač koní nenudil ani na chvíli a připravil mi velice příjemnou romantickou podívanou, jakou čas od času rád přivítám.:-) 5* visí ve vzduchu.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Lucas Black nepřijal roli ve filmu kvůli požadavkům režie na změnu svého přízvuku. (D3VIL)
  • V knize je Pilgrim hnědák. (Karlos80)

Reklama

Reklama